Hlavní obsah

S nástupem prázdnin klesl zájem o televizní pořady

Novinky, ATO mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červencový víkend potvrdil, že i v televizi už začaly prázdniny. Program je lehčí a více se sází na archivy, protože počet diváků je přece jen nižší než ve zbylých deseti měsících roku.

Foto: archiv MPP

cizinka zasypala chodník vším,co jí přišlo pod ruku

Článek

V pátek to ještě tak patrné nebylo, na soutěž Chcete být milionářem? se dívalo 1,3 miliónu diváků  a následují dva pořady Novy DO RE MI a Kotel sledovalo o dvě stě tisíc méně. Film Do útoku na Primě zhlédlo 918 tisíc diváků a komedii Návrat velkého blondýna s Pierrem Richardem na ČT 1 pak 755 000 diváků. Čísla jsou podobná jako před týdnem, kdy se ovšem vysílal fotbal.

Zřetelné byl pokles v sobotu, kdy soupeřily Dobroty na Nově s Hvězdami, které nehasnou na ČT 1. Dobrotám k vítězství stačilo 1,6 miliónu lidí, když konkurenční Hronovu show upřednostnilo pouhých 931 000 diváků, přitom v květnu se jen tyto dva programy dívaly dohromady běžně přes 3 milióny lidí.

Velkou odezvu měl akční film Con Air na Nově, který zaujal 1,3 miliónu lidí, dvakrát více, než kolik se dívalo na českou komedii Pozor, vizita! na Primě.

Fotbal stále kraloval

Přestože naši fotbalisté o pohár mistrů Evropy nebojovali, museli se spokojit s bronzovými medailemi, fotbalová horečka neopadla a finálové utkání Řecka s Portugalskem vidělo přes milión fandů. Zápas se tak stal nejsledovanějším pořadem večera, o pár tisíc přestihl dokonce romantický film Druhá nebo první, který vysílala Nova. Komisař Rex si udržel svých stabilních 827 000 diváků.

V pondělí se polovina diváků (1,7 mil.) dívala na komedii Krokodýl Dundee v Los Angeles na Nově když půl miliónu zhlédlo pořad o ztracené lásce na ČT jedna 690 000 následující Cestománii, přičemž detektivka Julie Lescautová zaujala 836 000 lidí.

Rodinná pouta si diváky udržela

Své diváky si udržel jen seriál Primy Rodinná pouta, který se ovšem přes prázdniny vysílá jen jednou týdně. V úterý ho sledovalo dokonce více diváků než obvykle - 1,4 miliónu, když na soutěž Chcete být milionářem? se dívalo o pár tisíc párů očí méně a na záznam muzikálu Hrabě Monte Cristo na ČT se dívalo jen půl miliónu diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám