Hlavní obsah

Rybičky 48 mají dva klipy. V Goodbye zpívá Marek Ztracený a hrají Václav Knop a Oldřich Navrátil

Právo, jaš, kul

Kutnohorská rocková kapela Rybičky 48 vydává dva klipy a má další novinky. Spolu s Markem Ztraceným představuje píseň Goodbye. Videoklip k ní natočil režisér Ondřej Kudyn. Druhou novinkou je píseň My. Tu kapela věnuje fanouškům, kteří je už osmnáct let podporují a inspirují.

Rybičky 48 a Marek Ztracený v písni GoodbyeVideo: Universal Music

 
Článek

Goodbye popisuje zpěvák a baskytarista Kuba Ryba jako píseň o přátelství, smrti, stáří, radosti ze života a smířením se se smrtí. „Je to po delší době vážnější písnička,“ říká.

„Ke spolupráci si vždycky vybíráme lidi, se kterými nám je dobře. Marka Ztraceného známe dlouho a víme, že si ze sebe umí udělat srandu. Viz jeho role v našem starším klipu Správný chlapi. Já mu v klipu už také hrál, a tak přišla na řadu společná píseň. Navíc tohle je takový pěkný popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény. Marek si tam napsal i jednu ze slok. Mám radost, že se do songu zapojil i po tvůrčí stránce,“ dodal k písni.

Zpěvák a textař Marek Ztracený potvrzuje, že jsou s kapelou z podobného těsta. „Kluci z Rybiček jsou moji kamarádi a má oblíbená kapela, které fandím. Tak nějak vedle sebe na festivalech dospíváme a stárneme. Už před časem jsme se bavili o tom, že spolu něco zkusíme. Kuba byl rychlejší a složil tuhle krásnou věc. Mezi tím, co mi ji poslal, a kdy jsme ji nahráli ve studiu, uběhlo zhruba 48 hodin,“ říká.

Rybičky 48 v klipu k písni MyVideo: Universal Music

Videoklip zaštítili režisér Ondřej Kudyn a autor námětu Ondřej Brejška. „Po dlouhé době jsme nepsali scénář klipu. Oslovil nás nápad Ondry Brejšky z Poetiky o dvou důchodcích, kteří zdrhnou z důchoďáku a zavzpomínají na mladý léta. Režie se ujal Ondřej Kudyn a bylo velkou parádou, že do toho šli oba herci, které jsme si na ty role vysnili, Václav Knop a Oldřich Navrátil. Jsou to moc milí pánové a pořád veselí. Je radost se koukat na jejich herecký um. My jim nechali prostor a kapela společně s Markem se v klipu objeví jen v epizodní roli,“ popisuje Ryba, který se svou kapelou a herci natáčel na různých lokacích Prahy včetně klubu Goldfingers.

Písnička My je pozvánkou na koncert do pražské O2 areny 4. prosince 2021. „Rozhodli jsme se, že takto dáme dárek našim fanouškům, kteří nás už osmnáct let podporují a dávají naší muzice smysl. Klip jsme točili na jarním halovém turné a letních koncertech a je zároveň pozvánkou na náš Rockový reparát. Pod tímto klipem je podepsán Martin Kolembář,“ přibližuje manažer kapely Martin Řehoř.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám