Hlavní obsah

Rwandští akrobaté na Jatkách78

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představení nového cirkusu Hit, Tell the Difference, které vzbudilo velký divácký ohlas na loňském festivalu Letní Letná, se vrací do Prahy. Ve dnech 9. až 12. července bude k vidění v prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích.

Foto: archív Letní Letná

Rwandští akrobaté nadchli diváky loňské Letní Letné.

Článek

Deset mladých rwandských akrobatů spolu s aktéry pražského Cirku la Putyka vypráví pohybem o rozdílnosti afrického a evropského světa. Hit je o předsudcích, snech, o mámě, která se nevrátila z Konga, možná je mrtvá, ale možná ještě někde žije.

Unikátní projekt propojující akrobaty, tanečníky, herce a muzikanty ze Rwandy, České republiky a Kanady vznikal loni v Praze i přímo ve Rwandě, kde principál Cirku La Putyka Rostislav Novák ml. s částí souboru zkoušel spolu se zdejšími artisty a hudebníky.

Návštěvou představení kromě silného zážitku z technicky skvělých, energických a emocemi nabitých výkonů diváci pomohou rwandským akrobatům v boji s chudobou a bezdomovectvím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám