Hlavní obsah

Rušno kolem Beatles. Vychází reedice alba a bude dokument

Právo, jaš, kul

Slavná liverpoolská kapela Beatles má i roky po ukončení své existence v roce 1970 milióny fanoušků na celém světě, kteří čekají na každou aktivitu kolem ní. Ta nyní nastává. V pátek 9. září vychází reedice koncertního alba a týden poté vstoupí do kin dokument.

Foto: Universal Music

Beatles v plné síle, tedy v šedesátých letech. Zleva Ringo Starr, George Harrison, Paul McCartney a John Lennon.

Článek

Album se jmenuje The Beatles: Live At The Hollywood Bowl a jde o reedici živáku, který poprvé vyšel v roce 1977. Na kolekci je záznam ze tří vyprodaných koncertů v losangeleském Hollywood Bowl, jež kapela odehrála v letech 1964 a 1965. Reedice je k mání digitálně a na CD od 9. září a na vinylu bude k dispozici od 18. listopadu. Nabízí i několik speciálních bonusů.

Základem vydání alba byly původní pásky se záznamem koncertů. Již jejich pořízení přitom nebylo v šedesátých letech jednoduchou záležitostí. „Ten chaos, dalo by se říct snad i panika, které na koncertech panovaly, byly neuvěřitelné. Tehdy bylo možné nahrát jen tři písně najednou, navíc Beatles díky tomu nekonečnému ječení sedmnácti tisíc zdravých mladých plic vůbec neslyšeli, co zpívají,“ uvedl Sir George Martin, který stál u zrodu původní živé nahrávky i jejího prvního vydání.

Foto: Universal Music

Obal reedice alba The Beatles: Live At The Hollywood Bowl.

V pátek 16. září bude v kinech představen dokument mapující první část kariéry Beatles, tedy léta 1962 až 1966. Na filmu s názvem The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years se mimo jiné osobně podíleli i Paul McCartney, Ringo Starr a vdovy po dvou již zesnulých členech kapely Yoko Ono Lennon a Olivia Harrison. Koncepci a režii měl na starosti americký režisér Ron Howard.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám