Hlavní obsah

Rukopis Kafkova Procesu v Praze

Právo, František Cinger

Originál Kafkova rukopisu románu Proces, v současnosti uložený v Německém literárním archívu v Marbachu, se po sto letech od svého vzniku vrací do Prahy. Goethe-Institut připravuje na Staroměstské radnici dvě výstavy věnované tomuto literárnímu velikánovi.

Foto: ČTK

Spisovatel Franz Kafka.

Článek

S názvem Proces. Originál a proměna se představí jeho dílo společně s komentáři a názory českých a německých osobností. Ve spolupráci se Společností Franze Kafky bylo osloveno na třicet osobností, aby okomentovaly jednotlivé stránky románu. Jsou mezi nimi Tomáš Kafka, Brigitte Kronauerová, David Zane Mairowitz, Magdalena Platzová či Jaroslav Róna.

Paralelně se v komiksové výstavě s příznačným názvem K: KafKa v KomiKsu veřejnost seznámí s pracemi Chantal Montellierové, Roberta Crumba a Jaromíra 99.

Obě výstavy budou zahájeny 23. května v 17 hodin a potrvají do 30. června. Doplní je doprovodný program – filmové projekce, mezinárodní konference a ojedinělý koncert skupiny Kafka Band. Vstup na výstavy, projekci a konferenci v Goethe-Institutu je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám