Hlavní obsah

Jana Fabiánová: Maminka žila teď a naplno. Rodina a veřejnost se rozloučily s Naďou Urbánkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze se uskutečnil smuteční vzpomínkový obřad za zpěvačku a herečku Naďu Urbánkovou. Probíhal od pěti hodin odpoledne v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera. První sbohem dala slavné umělkyni rodina již 10. února v Želivě na Pelhřimovsku, kde žila.

Rozloučení a mše za Naďu UrbánkovouVideo: Novinky

 
Článek

Naďa Urbánková patřila k nevýraznějším zpěvačkám, herečkám 60. a 70. let. Pětinásobná zlatá slavice z let 1972 až 1976 na sebe poprvé upozornila v roce 1964, když se objevila ve filmu Kdyby tisíc klarinetů.

Foto: Fotoarchiv Jany Fabiánové

Jana Fabiánová

O jejím skonu informovala veřejnost její dcera Jana Fabiánová. „Paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3. 2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním covid-19,“ uvedla na své facebookové stránce.

První obřad v rodinném kruhu

Následně poprosila veřejnost o trpělivost a pochopení, že poslední rozloučení s její mámou proběhne v úzkém rodinném kruhu, v klášteře v Želivě, kde paní Urbánková dlouhé roky žila.

Pro její fanoušky pak Jana Fabinánová připravila možnost rozloučit se se zesnulou ve středu 15. února v Praze. Součástí byla i mše svatá, která probíhala od 18. hodin.

V rozhovoru pro Novinky.cz/Super.cz paní Fabiánová uvedla, že její máma chtěla hlavně rozdávat lidem radost a lásku. „Maminka žila teď a naplno,“ zavzpomínala s tím, že zpěvačka dělala věci, které chtěla, a nenechala se nikým a ničím omezovat.

Zemřela Naďa Urbánková

Kultura

Urbánková po rakovině prsu zahájila očistnou kúru: Piju bylinky a nejím maso

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám