Hlavní obsah

Rock´n´rollová hvězda Jerry Lee Lewis sleduje filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hlavní hvězdou čtvrtečního koncertu 50 let rock´n´rollu v pražské Lucerně je zpěvák a pianista Jerry Lee Lewis, který v polovině 50 let patřil spolu s Elvisem Presleyem, Chuckem Berrym a Carlem Perkinsem k největším hvězdám stylu.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Devětašedesátiletý Lewis, který měl divoký život, [celý článek] dorazil do Prahy už v úterý - byť s několikahodinovým zpožděním. Plánovaná středeční tisková konference však na poslední chvíli byla zzrušena, pianista brý ještě spal. Nakonec odpověděl jen na otázky zástupci pořádající agentury AMP.

Rock´n´roll je život

Lewis sdělil, proč stále ještě hraje: "Rock´n´roll se Vám dostane pod kůži. A najednou zjistíte, že bez toho nemůžete žít. Když nekoncertuji, jsem neklidný a nesoustředěný. Koncertovaní je pro mne tím nejdůležitějším, skládání písní zrovna tak. Máme široký repertoár, takže nemusíme hrát každý koncert to samé. To dělá celé koncertovaní zábavnějším. Finance nejsou podstatné. Důležitá je potřeba aktivní činnosti, a tou je pro nás rock´n´roll."

Spokojen byl i se svým posledním vystoupením v Paříži: "Bylo výborné, dobře jsme se bavili. Jedna žena omdlela. Rock´n´rollový nářez!!!!"

Lewis však řekl, že klavíry už neničí a nikdy to ani nedělal úmyslně:" Piano jsem neničil nikdy úmyslně, nehledejte v tom žádný komerční záměr. Občas jsem vyskočil na piano a občas se taky stalo, že jsem na koncertě dostal špatné piano, na které se nedalo hrát, což mě navztekalo. Teď mě ale můžete vidět v rámci show pouze odkopnout stoličku."

Kytarista doprovodné skupiny o Lewisovi

Jaké jsou Jerry ho záliby prozradil agentuře vedoucí jeho doprovodné skupiny Killers Band kytarista Kenneth Lovelace: "Miluje filmy, shlédne jich celou spoustu. Občas se také prochází po farmě se svými psy. Ale hlavně kouká na své oblíbené filmy. Jerry je už klidný člověk."

Kenneth Lovelace však nepopřel, že Jerry býval divočejší a skutečně zapálil klavír: "Byl jsem u toho. Nebyl to tak velký oheň, ale piano skutečně zapálil. Hráli jsme zrovna Great Balls of Fire. Když byl mladší, často chodil do Memphisu, když bylo v baru piano a zahrál na něj. Teď už se ale moc bavit ale nechodíme, Jerry v poklidu sleduje své filmy."

Lewis neprozradil, co bude hrát, je pravděpodobné, že dojde na velké hity Great Balls of Fire, Whola Lotta Shakin´ Goin´ On a High School Confidential.

Anketa

Půjdete na koncert Jerryho Lee Lewise?
Ano
32,6 %
Ne
26,4 %
Šel (šla) bych, ale nemohu nebo nemám na lístek
41 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 144 čtenářů.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám