Hlavní obsah

Richard Müller: Pandemie mi prospěla, složil jsem desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Müller se během koronakrize uzavřel doma a napsal a natočil desku. Nese jméno Hodina medzi psom a vlkom. Pandemie mi velmi prospěla, říká hudebník a zpěvák.

Foto: Mayo Hirc-Marian Uhrin

Richard Müller na nové desce.

Článek

Není úplně obvyklé, aby si Müller desku složil prakticky sám, ale podařilo se mu to. Jen jedna píseň je převzatá. Texty mu napsal zkušený spolupracovník Peter Uličný a celé album produkoval Peter Graus. Vychází na CD, LP i digitálně.

„Písničky na album vznikly právě v době korony. Tvořil jsem velmi rychle a intenzivně. Říkal jsem si, že jsem dlouhá léta nic nesložil sám, tak kdy, když ne teď. Bilanci na albu mi „kazí“ jen skladba Anomália, kterou napsal Laco Rychtárik. Je to skvělý pocit mít zase vlastní skladby. Nejdřív jsem se bál, že nebudou dobré, ale díky Petrovi Grausovi, který to aranžoval, jsou velmi dobré,“ uvedl Richard Müller.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák Richard Müller

Deska je pojmenována po magické noční hodině mezi třetí a čtvrtou ranní, kdy prý umělci vytvářejí ta nejlepší díla, rodí se nejvíce dětí, ale taktéž nejvíce lidí umírá.

„Žijeme časy, které mají dost daleko do poezie. Když si ji nemůžeme moc dopřát v běžném životě, dopřejme si ji alespoň v písničkách. Kdyby autoři písní rezignovali na tu možnost, byl by svět ještě šedivější a surovější, než ve skutečnosti je,” popsal Peter Uličný.

Peter Graus dodal, že ve skladbě Zlodeji pamäti oslovili člena skupiny Freak Power, který jim doma v Brightonu nahrál trombon. ”Takže Ashley Slater hostuje ve velkém stylu,“ dodal Graus.

Booklet desky obsahuje 16 fotografií, které nafotil Mayo Hirc. Každá skladba má vlastní fotografii.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám