Hlavní obsah

Richard Müller bude vzpomínat na Jara Filipa

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos 11. července uplynulo 15 let od smrti slovenského hudebníka, skladatele a zpěváka Jaroslava Filipa. Poctou jeho umění a vzpomínkou na jeho výjimečnou osobnost bude turné Richarda Müllera a Andreje Šebana. Představí Filipovy hity v nových aranžích, ale chybět prý nebudou ani veselé zážitky a vzpomínky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Müller zahájí turné na Slovensku

Článek

„Budou se prezentovat pouze jeho písničky a odvažuji se tvrdit, že mnohé jsou v České republice široké veřejnosti zcela neznámé. Budu ale rád, když je lidé přijmou jako správní posluchači náročnější hudby,“ řekl Právu Müller.

Koncertní turné se bude jmenovat 15 let bez Filipa a začne 10. října ve Zvolenu na Slovensku. Do České republiky se přesune poslední říjnový den zastávkou v Olomouci. O den později se uskuteční koncert v Brně, 2. listopadu ve Zlíně, 3. listopadu v pražském Divadle Hybernia a 14. 11. skončí jeho česká část v Ostravě.

„Všichni z hudební branže na Slovensku začali Jaro Filipa vnímat hned, když se objevil. Byl totiž výborný muzikant a báječný kolega. Když jsem vydal své první album Neuč vtáka lietať, na které jsem si dělal všechno sám, měl jsem chuť oslovit nějakého skladatele, na jehož hudbu bych mohl psát texty. Jedním z oslovených byl Jaro Filip. Zareagoval okamžitě a hned následující den za mnou přišel s první muzikou. Naše spolupráce byla nabíledni,“ vzpomíná na své setkání s Filipem Müller.

Zpěvák rovněž podotkl, že v červnu sice skončila jeho koncertní spolupráce s vokální skupinou Fragile v projektu Hlasy. On sám by si ale dokázal představit další pokračování.

„Mám pocit, že jsme neudělali ještě jeden krok: album s původními písněmi. Těžko se mi mluví o tom, co možná bude, ale faktem je, že myšlenka na nahrání ještě jednoho společného alba existuje. Uvidíme, jestli jí budou přát okolnosti,“ vysvětlil Právu Müller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám