Hlavní obsah

Režisér Účastníků zájezdu točí Ženy v pokušení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jiří Vejdělek patří v současnosti k nadějím domácího filmu. Po vieweghovské komedii Účastníci zájezdu, kriticky oceňovaném Václavovi a trochu slabším Romingu se pustil do vášnivé komedie o lásce Ženy v pokušení.

Článek

"Hlavním tématem snímku, pro nějž scenárista a režisér našel žánr „vášnivá komedie“ je láska, která prochází všemi generacemi a řadou orgánů – tedy nejen srdcem!," uvedla mluvčí filmu Uljana Donátová.

"Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky."

V hlavních ženských rolích se objeví Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová, v mužských Jiří Macháček, Roman Zach, Vojtěch Dyk.

„Uvědomil jsem si, že vlastně neexistuje téma, o němž bych přemýšlel déle a častěji, které bych zpracovával pečlivěji a kterému bych věnoval víc pozornosti, lásky a vášně,“  vysvětluje Jiří Vejdělek, proč jsou středobodem jeho nového filmu právě ženy.

Natáčení filmu probíhá v září a říjnu v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. Premiéra je naplánována na 18. března 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám