Hlavní obsah

Režisér Polanski dokončuje nový film z vězení

Právo, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polanski ani ve vazbě nezahálí. I z vězení posílá instrukce štábu ohledně toho, jak dotočit jeho poslední film, napsal včera britský deník The Times. Podle scenáristy Roberta Harrise pracuje na posledních úpravách snímku The Ghost, který by měl mít premiéru v únoru na festivalu v Berlíně. Autorovi hudby Alexandru Desplatovi například poslal návrh na to, jak by měl vypadat soundtrack.

Článek

Harris také upřesnil, že Polanski již dodělal střih: „Z cely může oznamovat svá přání. Nemyslím, že může telefonovat, ale může komunikovat. Nevím, jestli se snímek dokáže povznést nad okolnosti, ve kterých se režisér nyní nachází. Každopádně ale otestujeme hranice tvrzení, že špatná reklama neexistuje."

Hlavní postavou The Ghost je smyšlený britský premiér Adam Lang (Pierce Brosnan). Tento kdysi oblíbený politik se zařadí po bok USA ve válce proti terorismu, je obviněn z válečných zločinů a nakonec zatčen. Volnou inspirací se stal expředseda vlády Tony Blair.

Harris doufá, že Polanski se bude moci co nejdříve vrátit k rodině. „Taková řízení mohou trvat i rok. On je ale tvrdý muž a jestli to někdo přežije, tak je to on,“ dodal.

Polanského život poznamenaly tragické události. Matka mu zemřela v Osvětimi a jeho těhotnou ženu, americkou herečku Sharon Tateovou, zavraždili členové Rodiny Charlese Mansona. Režisér se proslavil snímky jako Čínská čtvrť či Rosemary má děťátko. V roce 2002 natočil film Pianista, který získal tři Oscary a Zlatou palmu v Cannes.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám