Hlavní obsah

Režisér Juraj Herz točí horor, můžete být při tom

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tento čtvrtek skončí hlavní část natáčení nového filmu režiséra Juraje Herze Tma, jímž se tvůrce Spalovače mrtvol a mistr hororu vrací po několikaleté pauze do českého filmu i ke svému nejmilejšímu žánru. Poslední záběry filmu budou z čtvrtečního rozlučkového koncertu skupiny Lili Marlene. Koncert přístupný veřejnosti začíná ve 21 hodin v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: František Kšajt, Právo

Juraj Herz při natáčení nového hororu.

Článek

Většina natáčení probíhala v listopadu a v prosinci v západních Čechách, končit bude v pražském Lucerna Music Baru, kde režisér natočí začátek filmu. Hlavní hrdina, muzikant Marek, se totiž rozhodne opustit svou kapelu, odstěhovat se do domu na samotě a věnovat se malování obrazů. A právě ve čtvrtek se natáčí úvodní scéna rozlučkového koncertu.

Hostem koncertu bude zpěvák Petr Kolář

Režisér Juraj Herz se rozhodl využít koncertu kapely Lili Marlene, jejímž kapelníkem je autor scénáře a hudby k filmu Martin Němec.

Během koncertu bude natáčet se skutečným publikem a navíc se na pódiu objeví herečtí představitelé. Zpěvačku kapely Lili Marlene Dášu Součkovou obsadil také do jedné z rolí.

Koncert, jehož hostem bude zpěvák Petr Kolář, začíná ve čtvrtek ve 21 hodin v pražském Lucerna Music Baru a natáčení je přístupné veřejnosti, takže si diváci mohou vyzkoušet atmosféru, která panuje „na place“ při skutečném filmování.

Reklama

Související témata:

Související články

V hororu Juraje Herze krev nepoteče

„Tak prosím,“ hlas režiséra Juraje Herze prořízne ticho opuštěného letohrádku v parku zámku Valeč a kamera se rozjede. Tvůrce legendárního filmu Spalovač...

Juraj Herz natočil nový horor Tma

Potřebujete se dostat do tvůrčí (případně jakékoliv jiné) deprese? Tady je rada: vypravte se v polomrazivém, vlhkém a mlhou zataženém dni do západočeského...

Výběr článků

Načítám