Hlavní obsah

Režisér Blade Runnera 2049 má natočit i novou Dunu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Denis Villeneuve dostává v Hollywoodu jednu atraktivní nabídku za druhou. Poté, co pracoval na filmu navazujícím na kultovního Blade Runnera, se chystá i na novou Dunu, uvedl server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Denis Villeneuve

Článek

Jednání s Villeneuvem jsou ještě v raném stádiu a oficiálně nic potvrzeno nebylo. Společnost Legendary už ale zakoupila práva nejen na zfilmování slavné knihy Duna, ale také na případnou televizní sérii, o které se zatím nemluví. Film mají produkovat Thomas Tull, Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt a Kim Herbert.

Spisovatel Frank Herbert napsal celou sérii knih o Duně. První byla Duna z roku 1965. Odehrává se na pouštní planetě Arrakis, kde se dá získat melanž, látka prodlužující život. O ni vedou válku rody Harkonnenů a Atreidů. Později vyšlo dalších pět pokračování, a protože série nebyla dokončena, pokračoval v ní jeho syn Brian ve spolupráci s Kevinem J. Andersonem.

Kanaďan Villeneuve nyní patří k nejuznávanějším režisérům v Americe. Jistou pozornost si získaly už dříve filmy Polytechnika (2009) a Požáry (2010). Vysoce byl hodnocen temný thriller z mexicko-amerických hranic Sicario a následovalo sci-fi drama Příchozí, které se stalo hitem jak umělecky, tak i komerčně. Herečka Amy Adamsová už za něj byla nominována za Zlatý glóbus, na oscarové nominace se čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám