Hlavní obsah

RECENZE: Šťastná spojení kapely 6NaChodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Album Hodiny bijí půl vyšlo už na konci loňského roku. Je důkazem, že skupina 6NaChodníku, která si jméno města Náchoda, z něhož pochází, vtipně vetkla do názvu, živí český šanson s velkou chutí.

Foto: Tomáš Kábrt

Skupina 6NaChodníku má novou desku

Článek

Na jejím čtvrtém počinu se zpěvačka Lucie Peterková přimkla ke svým mužům v sestavě. Na rozdíl od předešlých nahrávek nad jejich hrou tolik nevyčnívá a její hlas spolupracuje se všemi nástroji i vokály lehce a plynule. Neztratila přitom pěvecký drajv ani hereckého ducha, byť mohla být tu a tam při přednesu ještě dramatičtější.

Je nicméně příjemné ji poslouchat. Její projev je vlídný a neagresivní, přitom dokáže momenty zdůrazňovat. Na svém postu je pevně ukotvená a na výkonu skupiny se to projevuje veskrze pozitivně.

Foto: archiv kapely

Obal alba Hodiny bijí půl skupiny 6NaChodníku

Její pozici jí ulehčili textaři. 6NaChodníku vědí, že v jejich žánru hraje text podstatnou roli, a tak tomu vyšli vstříc. Zhudebněné básně kontrabasisty a básníka Milana Poutníka nesou malebnost ve slovech i jejich spojeních, potřebnou zkratku a poslech písniček ještě více zpříjemňují. Pod skladbou Mlha je podepsaný poslanec KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, pod Žalmem (to není píseň) zase cimrmanovský Miloň Čepelka. V obou případech kvalita textů nespadla, udržela si obdivuhodnou kondici. Taková autorská a interpretační spojení v hudbě jsou šťastná.

6NaChodníku možná mohli více dbát na barevnost desky jako celku, drtivá většina písniček stojí od úvodu na hře piana či klávesových nástrojů. Vyloženě slabá skladba ale na albu není. Je funkční v jednotlivostech i jako celek. A navozuje klid v duši a probouzí vztah ke kráse hudby.

6NaChodníku: Hodiny bijí půl
vl. náklad, 40:53
Hodnocení: 80 %

Reklama

Související témata:
6 NaChodníku

Výběr článků

Načítám