Hlavní obsah

RECENZE: Sousedi jsou letní komedií bez ambicí

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec a scenárista Seth Rogen dokáže být praštěně zábavný, vytvořil si svůj specifický styl a v komediích Zbouchnutá nebo Superbad zazářil. V Sousedech režiséra Grega Mottoly udržuje přisprostlý styl, ale své starší počiny nedokáže trumfnout.

Foto: Universal Pictures

Rose Byrneová a Seth Rogen v komedii Sousedi

Článek

Základní koncept komedie spočívá v tom, že pár třicátníků s miminkem (Seth Rogen, Rose Byrneová) chce udržet klid v ulici, kam se nastěhuje parta študáků, ale zároveň si ještě pamatují nedávnou dobu, kdy sami na koleji „pařili”, a tak nechtějí působit jako suchaři a před sousedy se tváří cool.

Po úvodním kamarádění a popíjení se ukáže, že zájmy párečku a zájmy vůdce studentů (Zac Efron) jsou natolik rozdílné, že ani při nejlepší vůli není možné udržet v sousedství klid. Tak začne válka. Obě strany si dělají různé schválnosti.

Zní to jako hodně mainstreamové klišé, ale přece jen o rodinnou komedie nejde, od Rogena se pochopitelně dočkáme spousty úchylností. Spousty řečí o penisech, spousty marihuany, pití a teenagerských fórů.

Nekorektnost humoru zachraňuje Sousedy před nudou, ale stejně celkově vyznějí vlažně, extrémně vtipných scén je málo. V pomyslném žebříčku crazy letních komedií se zařadí někam doprostřed.

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Výběr článků

Načítám