Hlavní obsah

RECENZE: Maroon 5, Gwen Stefani i další byli živelní i zábavní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si měl jednodenní festival Prague Rocks vybrat smůlu, nebylo to ve výkonech účinkujících, nýbrž v počasí. Ve středu odpoledne a večer to sice zpočátku v pražských Letňanech vypadalo doslova na horké chvíle, nakonec ale bylo vlhko, jelikož meteorologové měli pravdu. Přišly bouře a prudký liják.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Adam Levine z Maroon 5 na Prague Rocks

Článek

Stalo se to při vystoupení britského písničkáře Jamese Baye. S kapelou odehrál jen několik skladeb a musel z pódia pryč, protože jej kvůli bezpečnosti odvolali pořadatelé. V tu chvíli jen několika tisícovkám přítomných diváků sdělili, že přichází zlé počasí a je třeba se vzdálit od pódia a kovových staveb v areálu. Nebylo to zlé, jen nepříjemné. Liják úřadoval.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Silný déšť festival na více než hodinu přerušil.

Nehrálo se více než hodinu a půl, což přineslo nejenom zpoždění programu a k nelibosti obyvatel okolí letiště i posunutí závěru večera, nýbrž i to, že Bay už se na pódium nevrátil. Velká ztráta to ale nebyla, neboť pokud by se měla hodnotit pouze energie setu, Bay jí měl nejméně.

Před ním vystupující čeští Lake Malawi a Vojtěch Dyk i Australanka Delta Goodrem obstáli lépe. Dali do svého pobytu na scéně srdce, a třeba Vojtěch Dyk si v písničkách pohrával se svým hlasem tak náramně, že publikum při některých jeho výkonech nadšeně jásalo.

Rag’n’Bone Man, Gwen Stefani i Maroon 5 se představili ve skvělé formě. Všichni zpěváci dali svým partům kvalitu, eleganci i jistotu, všichni byli skutečnými tahouny. A všechny je spolehlivě podporovali jejich instrumentalisté či vokalisté.

Brit Rag’n’Bone Man si se svým hlasem roztomile pohrával, a když se pustil do duetu se svou vokalistkou, byl to parádní zážitek pro každého, kdo si poprockový koncert rád hluboce užije. Američanka Gwen Stefani byla energická, komunikativní, profesionální a nadto dobře zapadla ke svému týmu tanečníků. Ten byl na pódiu častým hostem ne proto, aby byl vidět, leč kvůli tomu, aby rozpohybované popové show dodal živelnost i svěžest.

Pakliže americké Maroon 5 provází pověst poměrně nudné živé kapely, v Letňanech se jí pětice z Los Angeles rozhodně postavila. Od prvního okamžiku byla přesvědčivá. Výtečně si poskládala svůj set, takže své hitovky nepřehlédla, a navíc to všechno dělala s chutí a v pozitivním spojení s publikem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Maroon 5 po dešti příjemně překvapili. Na snímku zpěvák Adam Levine.

Blízko i dále od pódia se tančilo, valná část diváků zpívala se zpěvákem Adamem Levinem a celé to mělo atmosféru příjemného poprockového setkání, na němž i muzikanti rádi ukazují, co všechno dovedou. V takovém tepotu nebyl ve středu v Letňanech problém po vydatném dešti ještě na místě uschnout.

Prague Rocks
letiště Letňany, Praha, 21. června
Hodnocení: 85 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám