Hlavní obsah

Ramones připomene jejich bývalý bubeník Richie

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní newyorskou skupinu Ramones už nikdy neuvidíme, tři z jejích klíčových členů jsou po smrti. Dál hrají jen basktyrista ze závěrečného období CJ, dva bubeníci, známější Marky, a Richie, který ve skupině působil pět let. Právě on vystoupí v pátek 26. února se svou skupinou v Praze v klubu Exit.

Foto: richieramone.com

Richie Ramone

Článek

Richie hrál v Ramones v letech 1983 až 1987. Bubnoval na třech albech Too Tought To Die, Animal Boy a Halfway To Sanity. Na tvorbě punkové legendy se však podílel i autorsky, mimo jiné na hitu Somebody Put Something in My Drink. Složil i písně I´m Not Jesus, Smash You a Humankind. Nelze ho tedy považovat z muže, který pouze na čas kapele vypomohl, než se vrátil Marky Ramone.

Richie také zpíval v písních (You) Can´t Say Anything Nice a Elevator Operator. V současné době se proto více soustřeďuje na zpěv, i když dál bubnuje.

Foto: richieramone.com

Richie Ramone

Richie Ramone nežije jen z minulosti. V posledních letech hostoval na albech skupiny Rock´n´roll Rats, která hraje ramoneovský punk a Goshites hrající punk ovlivněný keltskou hudbou.

V roce 2013 vydal sólové album Entitled. V doprovodné skupině působí dva členové skupiny Antiproduct, kytarista Alex Kane a baskytaristka Carla Misstake, které také hraje v dívčím ramoneovském coverbandu The Ramonas. Druhým kytaristou a bubeníkem je Ben Reagan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám