Hlavní obsah

Rammstein mrzí utrpení Ukrajinců, zpěvák pomáhá uprchlíkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá rocková kapela Rammstein vyjádřila svou solidaritu s Ukrajinou. Zpěvák Till Lindemann navíc pomáhá uprchlíkům na berlínském nádraží a zrušil sólové koncerty v Rusku.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Rammstein vystoupí v květnu dvakrát v Praze.

Článek

„Především nás mrzí utrpení ukrajinského národa. Každý člen našeho týmu má s těmito dvěma zeměmi (Ukrajina, Rusko, pozn. aut.) zkušenosti. Všichni členové našeho týmu mají přátele, spolupracovníky, partnery, fanoušky v obou zemích,“ stojí v prohlášení kapely.

„Jsme si vědomi zoufalství, které mohou mnozí ruští fanoušci pociťovat tváří v tvář jednání své vlády, a chceme připomenout i lidskost sdílenou jak s ruskými, tak ukrajinskými občany,“ dodali hudebníci.

Till Lindemann navíc zrušil sólové koncerty v Novosibirsku a Moskvě, které měl odehrát během turné Ich hasse Kinder. Vyjádřil rovněž přání vystupovat v Kyjevě, jakmile to bude možné.

Lindemann také pomáhá uprchlíkům na berlínském nádraží. O setkání s ním napsala na Instagramu Alisa, Ruska, která žije sedmnáct let na Ukrajině. Původně žena hledala útočiště v jednom z kyjevských úkrytů, ale nakonec se rozhodla zemi opustit.

Skupina Rammstein vystoupí 15. a 16. května na letišti v Letňanech v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám