Hlavní obsah

Radní Richter připustil, že se kulturní granty změní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský radní pro kulturu Milan Richter (ODS) připustil, že by se systém pražských kulturních grantů mohl změnit. Uvedl to ve čtvrtek po jednání ministra kultury Václava Jehličky (KDU-ČSL) s pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS).

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Milan Richter

Článek

Richter dodal, že čeká na návrhy divadelníků, jak by se podle nich mohl grantový systém změnit. Ministerstvo kultury mu dá k dispozici experty, se kterými granty znovu posoudí. "Cesta vede jednáním u kulatého stolu a ne kříkem na náměstí," řekl Právu Richter.

Ministr kultury Václav Jehlička jen uvedl, že ve čtvrtek začaly rozhovory s městem a že ministerstvo kultury bude muset brzy řešit podobné problémy, když budou procházet transformací i další státní divadla. Nechtěl hodnotit kroky magistrátu.

Dodal, že se už setkal s řediteli divadel Archa, Semafor a v Celetné Ondřejem Hrabem, Jiřím Suchým a Jakubem Špalkem. Nyní by se chtěl sejít i se zástupci tzv. komerčních divadel, za které nejčastěji vystupuje Petr Kratochvíl z divadla Ta Fantastika.

Reklama

Výběr článků

Načítám