Hlavní obsah

Radima Hladíka připomene Festiwall s Michalem Pavlíčkem

Festiwall proběhne v pražských Modřanech od 9. do 11. září. Připomene mimo jiné Novou syntézu Radima Hladíka a Blue Effectu. Přijedou i ukrajinští hudebníci.

Foto: archiv kapely

Radim Hladík zemřel v roce 2016.

Článek

Nová syntéza byl název dvou desek, které Blue Effect Radima Hladíka natočil v sedmdesátých letech s big bandem. V září se vrátí s původními členy Blue Effectu a hosty, mezi kterými bude i Michal Pavlíček nebo Hladíkův spoluhráč z Matadors, zpěvák Viktor Sodoma.

„Festiwall je po dvou covidových letech zpět. Prvním ohlášeným headlinerem je projekt nazvaný Vzpomínka na Radima Hladíka, kytaristu a skladatele. Vystoupení, jež má v režii Hladíkova rodina, zahájí Viktor Sodoma s repertoárem The Matadors. Na něj naváže oživené koncertní provedení dvou stěžejních českých jazzrockových alb Blue Effectu a Jazzového orchestru Československého rozhlasu Nová Syntéza a Nová Syntéza 2. Ty navíc nedávno vyšly v bonusové reedici u Supraphonu,“ vysvětlil za pořadatele Filip Černý z Kytar.cz.

Foto: Silvie Kořenková

Michal Pavlíček

Projekt Megaton Stars Band pod vedením kytaristy Karla Vošty doprovodí patnáct zpěváků a zpěvaček, které vystřihnou svoji poctu kapelám a interpretům, jakými jsou Lenny Kravitz, Michael Jackson, Alabama Shakes nebo Nirvana.

„Diváci se mohou těšit například na Michala Skořepu, Viktora Dyka, Žofii Dařbujánovou, Hanku Kosnovskou, Danu Yousifovou nebo Dana Kurze,“ říká Karel Vošta.

Program obohatí i ukrajinská kapela Haydamaky. „Haydamaky hráli na nejslavnějších evropských festivalech, překročili starý kontinent, odehráli stovky klubových koncertů. Fanoušci skupinu často nazývají jako velvyslance ukrajinské kultury,“ dodal Černý.

Vstupenky na koncerty jsou v prodeji a Ticketlive. Doprovodné semináře a besedy budou zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám