Hlavní obsah

Queen definitivně adoptovali Adama Lamberta a jedou na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladík Adam Lambert nemohl mít ani tušení, že se stane zpěvákem Queen, když před pěti lety zpíval v soutěži American Idol Bohemian Rhapsody a We Will Rock You. Zkusil si s nimi několik koncertů a nyní vyjedou na velké americké turné. Své pocity svěřili magazínu Rolling Stone.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Adam Lambert studoval teatrálnost Mercuryho.

Článek

Lambert vždy dával najevo, jak ho inspiruje Freddie Mercury. „Freddie měl takovou sílu, takovou intenzitu v hlase. Já vždy zpíval nahlas, takže jsem se identifikoval se způsobem, jak on na to šel. Na druhou stranu někdy uměl být lyrický a jemný. Měl v sobě tolik barev, to mě velmi inspiruje,” řekl.

„Zpívání je hodně fyzické. Je to zvuk, vzhled, animální přitažlivost, to nepopřete. Když vidíte Adama, vidíte showmana. Jde mu to ze srdce, podává tu písničku po svém a já jsem nikdy nepochyboval, že on je ten pravý. Málokdy najdete někoho s takovým talentem a s nástrojem, kterým to podá,” domnívá se Brian May.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Queen 2012, zleva Adam Lambert, Roger Taylor a Brian May.

„Jeden kamarád z Ameriky mi říkal, musíš vidět toho kluka z American Idol. Tak jsme si ho našli na internetu a jeho hlas byl fenomenální. Měl tak trochu elvisovský look a já si řekl: To je ale hlas! Ty oktávy! To byl můj první dojem. Jako když kdokoliv uslyší o někom s výjimečným talentem,” doplnil Roger Taylor.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Brian May (vpravo) s Adamem Lambertem na koncertě v roce 2012 v polské Vratislavi.

Adam Lambert přiznal, že dosud neznal úplně všechny písně od Queen. Když začali vystupovat v Evropě, měli jen deset dní na zkoušení, takže nebyl čas na studium. I když s Queen už pár koncertů odehrál, stále je pro něj těžké uvěřit, že je v této skupině. „Je to nádherné, neskutečné a cítím to jako poctu,” uzavřel zpěvák.

Brian May se domnívá, že nadcházející turné s Lambertem se bude nejvíce blížit Queen v jejich zlatých časech. „Ale není to reprodukce, není to imitace. Jsme tu naživo a skuteční a máme skvělého zpěváka. Bude v tom hodně nového. Je to hodně vzrušující, bude to pořádně nahlas a nebezpečné, všechno to, co u nás lidé hledali,” tvrdí May.

Reklama

Výběr článků

Načítám