Hlavní obsah

Působivý návrat Mireille Mathieu

Právo, Vladimír Říha

První dáma francouzského šansonu Mireille Mathieu je u nás častým hostem a české publikum ji miluje, což prokázalo i při pátečním vystoupení v pražském Kongresovém paláci. Téměř tři tisíce diváků zcela vyprodaly sál a vestoje uvítaly dvaasedmdesátiletou pěvkyni, jež jim dvouhodinovým koncertem s pauzou připravila opět velkolepý zážitek.

Foto: Petr Horník, Právo

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupila na koncertě v pražském Kongresovém centru.

Článek

Program Made in France se příliš nelišil od posledního koncertu tamtéž v roce 2016. Jen tím, že v loži ji sledovala manželka prezidenta Zemana Ivana, kterou jako první hned legendární šansoniérka uvítala.

Doprovod hlavní hvězdy tvořilo opět jedenáct hudebníků včetně smyčcového kvarteta a vokálního tria. Stylově byla náplň večera různorodá - vedle známých hitů (i z repertoáru Edith Piaf, jejíž je nástupkyní) zazněly i spíše popové věci jako Ciao bambino sorry či Akropolis Adieux.

Foto: Petr Horník, Právo

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu v Praze

Obdiv k dlouholetému prezidentu Francie generálu de Gaullovi vyjádřila i písní o něm. Zaujaly především dva momenty: směs mezinárodních hitů, kde prokázala i jazykový talent a mezi přídavky píseň věnovaná její matce.

To byl snad nejpůsobivější moment programu, ve kterém se stačila i dvakrát převléci (většinou v černém a bílém) a občas přebrat desítky kytic od vděčných posluchačů, kteří se hlavně v závěru natlačili k podiu.

Pravda, pohyb po podiu je už u starší, ale stále skvěle vypadající hvězdy pomalejší a opatrnější, ale její zpěv je stále noblesní stejně jako její chování.

Koncert se opakuje ještě v sobotu večer, v neděli zazpívá Mathieu na Pražském hradě prezidentovi Zemanovi na soukromém galavečeru oslavujícím jeho loňskou druhou inauguraci.

Běžné publikum se této superhvězdy dočká zase až v roce 2020, kdy vystoupí s novým programem v pražské O2 Aréně 7. března.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám