Hlavní obsah

První ukázky z Fimfára 3D jsou venku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrčí tým filmu Fimfárum do třetice všeho dobrého finišuje. Moudré i úsměvné werichovské příběhy jsou zhruba natočeny a nyní přichází fáze postprodukce.

Článek

"Akcent bude na 3D, chceme premiérovat ve všech 3D kinech, která jsou k dispozici. Řada záběrů je komponována s tím, že je diváci uvidí ve 3D kinech," řekl ve středu producent a scenárista Martin Vandas.

Fimfárum do třetice všeho dobrého 3D se natáčelo dva roky, když se připočtou přípravy a postprodukce, dělá to podle Vandase skoro tři roky.

Hudbu složil Karel Holas ze skupiny Čechomor a ústřední píseň napsali Jaroslav Uhlíř se Zdeněk Svěrákem.

20 000 giga záběrů

Loutkový film je nejnáročnější ze všech druhů filmů, za den stihne jeden animátor  například pětivteřinový záběr. Celkem se na práci podílelo deset animátorů a celkový objem natočeného materiálu dělá cca 20 terabitů, čili 20 tisíc gigabitů. Pro třetí Fimfárum bylo vyrobeno 70 loutek lidí a zvířat a několik tisíc rekvizit. Celkový rozpočet je 29 miliónů korun.

Režisér jednoho z příběhů (celkem jsou ve filmu tři) David Súkup uvedl, že kromě Fimfára připravuje také večerníčky pro televizi a nesměle se chystá na svůj celovečerní loutkový film. Další části Fimfára zrealizovali Kristina Dufková a Vlasta Pospíšilová, která má za sebou takové televizní legendy, jako jsou Pat a Mat, Broučci nebo Lakomá Barka.

Vandas dodává, že do budoucna uvažuje o loutkovém hororu na motivy romantické knihy z 19. století. Nemůže ale zatím prozradit víc.

Česká premiéra filmu Fimfárum do třetice všeho dobrého 3D je stanovena na 10. února 2011. Pracuje se i na prodeji na Slovensko a do anglicky mluvících zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám