Hlavní obsah

Protheus zpívá o době smutných klaunů v divadle

Právo, Jaroslav Špulák

Jan Macků, zpěvák skupiny Dymytry, má sólový projekt. Vystupuje v něm pod svým uměleckým jménem Protheus. Dnes vydává klip k písničce Jsme pořád tady, která je inspirovaná současnou dobou.

Protheus v klipu k písni Jsme pořád tadyVideo: archiv umělce

 
Článek

„K napsání skladby mě inspiroval aktuální koronavirový stav. Všechno, co se děje nejenom muzikantům, ale všem lidem, které tyto časy existenčně, zdravotně či psychicky zasáhly. My, kteří chceme svojí muzikou lidem dodávat radost a sílu, teď nemůžeme. Jedině na dálku. Všichni jsme smutní klauni v prázdném divadle,“ řekl Novinkám.cz Protheus.

Klip k písničce se točil v pražském Divadle Apollo. Natáčení trvalo patnáct hodin v jednom dni, od tmy do tmy.

„Celá má sólová dráha je opravdu sólová. Nemám žádné sponzory, nestojí za mnou žádná firma. Naštěstí mám kolem sebe super lidi, kteří mé práci věří a díky jejich práci vznikají na naše podmínky doslova zázraky. Na natáčení klipu se podílelo asi deset lidí. Měl jsem například skvělého maskéra, který mi na tvář namaloval obličej inspirovaný postavou Jokera. Užili jsme si to,“ vysvětlil Protheus.

Skladba Jsme pořád tady bude ke slyšení na jeho sólovém albu, které je již nahrané a čeká na vydání. Mělo by k němu dojít v lepších časech.

„Zdá se ale, že ho ještě tak rok nevydám. Nemá to teď cenu. Chtěl jsem k němu absolvovat několik koncertů, to ale vzhledem k vládním nařízením nejde. Deska je v šuplíku a čeká na lepší časy,“ uzavřel Protheus.

Reklama

Výběr článků

Načítám