Hlavní obsah

Producent Honza Horáček: Zálusk bych měl na Balogovou

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až bude znám vítěz soutěže Česko hledá SuperStar, bude pro něho muset hudební vydavatelství BMG najít dobrého producenta. Člověka, který se postará o to, aby výběr skladeb byl pro hlasovou i vizuální podobu zpěváka co nejlepší, aby na desku nepřišly skladby méněcenné či špatné a aby nahrávka dopadla po všech stránkách uspokojivě.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Jedním z výrazných českých producentů je Honza Horáček. Pracoval na deskách Miroslava Žbirky, Marthy a skupiny Lety mimo, v květnu vyjde album jeho vlastního projektu Space Junkie. "Díval jsem se na jedno kolo a dlouho se nic nedělo. Zazpíval jeden, druhý, třetí, čtvrtý a nikdo z nich mě nezaujal. Už jsem to chtěl vypnout, až se objevila holka, která mě šokovala," řekl Právu Horáček.

Opravdová osobnost

Jeho objevem byla Martina Balogová, jedna z osmi finalistek, která má značnou podporu televizních diváků a podle všech indicií patří k favoritům soutěže. "Má vrozený talent. Přišla na pódium a bez jakéhokoli náznaku trémy vyšvihla písničku. Najednou se na mě vyvalil hlas, při jehož poslechu jsem měl pocit, že je to naprosto neuvěřitelný úkaz," pokračoval Horáček.

Přestože se mu příliš nelíbí filozofie a politika soutěže, spolupráci s Balogovou si představit dokáže. "Má úžasný hlasový potenciál. Mně osobně je blízký i její feeling, mám rád soulové zpěvačky. Jako její producent bych si musel sakra dávat pozor, abych jí to nezkazil. Nejdřív bych se snažil zjistit, co vlastně chce zpívat. Pak bych se jí pokusil napsat nějaké písničky podle jejích představ a musel bych za tím účelem oslovit ještě další autory. Práce s ní by byla výzva, měl bych pocit, že dělám s opravdovou osobností," uzavřel Horáček.

Výběr článků

Načítám