Hlavní obsah

Přenosy z divadla Ponec i Hudebního divadla Karlín

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K divadlům, jež pro diváky začala vysílat online, se koncem týdne připojí další dvě pražské scény. Jejich zapojení bude znamenat i výrazné žánrové rozšíření divadelní online nabídky.

Foto: Vojtěch Brtnický

Sabina Bočková a Johana Pocková v inscenaci Jáma lvová pražského divadla Ponec.

Článek

Pod názvem Pusťte si tanec domů! spouští online platformu festival Tanec Praha a divadlo Ponec. Diváci budou moci sledovat stream záznamy vybraných představení z produkce divadla. První se uskuteční ve čtvrtek 26. března od 20 hodin a nabídne inscenaci Johany Pockové a Sabiny Bočkové Jáma lvová na téma mediální manipulace, druhý den bude následovat inscenace choreografky Cécile Da Costa Roselyne.

Tanec Praha připraví i taneční online lekce přes sociální sítě a další kreativní příspěvky umělců. Program online vysílání bude zveřejňován na webových stránkách a facebookovém profilu divadla Ponec. Záznamy budou k dispozici zdarma, ale diváci mohou taneční umělce podpořit prostřednictvím platformy Donio.cz/Ponec.

Charitativní projekt Bavíme – spojujeme – podporujeme přichystalo pražské Hudební divadlo Karlín. Jeho základem je originální kulturní program streamovaný na internetu ve spolupráci s COT media, TVCOM.cz a Hospodářskou komorou ČR.

V pátek 27. března od 20 hodin bude odvysílán živě první díl série přímo z jeviště Hudebního divadla Karlín. Jeho aktéry budou Václav Noid Bárta a Iva Pazderková, v sobotu pak na ně naváže Ondřej Gregor Brzobohatý. Streamy budou pokračovat ve stejném čase každý pátek a sobotu.

Živé vysílání má pomoci především seniorům a těm, co se o ně starají, ale také všem ostatním pracovníkům v první linii. Výtěžek z projektu, který tvoří dobrovolné příspěvky za sledování streamu, bude primárně použit na nákup zdravotnických potřeb a materiálu pro seniory v léčebnách dlouhodobě nemocných, v seniorských domovech a v domovech s pečovatelskou službou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám