Hlavní obsah

Premiéry - Nickyho rodina, 127 hodin i Biutiful

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teto týden se v kinech můžete těšit na nový film o Nicholasi Wintonovi, jde o hraný dokument s názvem Nickyho rodina. Dále má premiéru dobrodružný film 127 hodin, drama Biutiful, nebo 3D příběh Méďa Béďa.

Článek

Nickyho rodina

Režisér Matěj Mináč před dvanácti lety filmem Všichni mojí blízcí odhalil široké veřejností příběh anglického bankéře Nicholase Wintona, který v roce 1939 zachránil 669 převážně židovských dětí. Hraným dokumentem Nickyho rodina se k tomuto tématu vrací již potřetí.

„Objevila se úplně nová fakta, například příběh krásné špiónky Kerstin, která přestože za války pracovala pro Gestapo, pomohla Wintonovi zachránit 25 dětí, či osudový příběh matky, která se do poslední chvíle nemohla odhodlat opustit své malé dítě a poslat jej do neznámého bezpečí. Také jsme našli mnoho nových „Wintonových dětí“, takže jeho rodina se rozrostla na 5700 lidí s jedinečnými osudy....,“ říká režisér Matej Mináč.

Nickyho rodina, Česká republika/Slovensko, 2009, 96 min., režie: Matěj Mináč, hrají: Michal Slaný, Klára Issová, Joe Schlesinger...

127 hodin

Nový film oscarového režiséra Dannyho Boylea 127 hodin vychází ze skutečného příběhu horolezce Arona Ralstona, který prožil nezapomenutelné dobrodružství, kdy se zachránil poté, co mu padající kámen těžce poranil ruku a uvěznil ho v izolované štěrbině kaňonu v Utahu.

Během této doby Ralston vzpomíná na své přátelé, přítelkyni, rodinu a dvě cestovatelky, které potkal těsně před svojí nehodou. Během dalších pěti dnů musel Ralston bojovat s přírodou i vlastními démony, aby si dokázal, že má potřebnou sílu na to, aby se vyprostil z hluboké propasti a zraněný ušel více než 10 kilometrů, než bude konečně zachráněn..

127 Hours, USA/Velká Británie, 2010, 90 min., české titulky, režie: Danny Boyle, hrají: James Franco, Kate Maraová, Amber Tamblynová, Sean Bott, Koleman Stinger...

Biutiful

Do svého filmu Biutiful obsadil mexický režisér Alejandro González Inárritu famózního Javiera Bardema, který za svůj výkon získal Zlatou palmu na festivalu v Cannes.

Příběh ukazuje životní cestu Uxbala, konfliktního bývalého narkomana, který hledá smíření se svým otcovstvím, láskou, duševnem, zločinem, vinou a smrtelností, obklopený nebezpečným podsvětím moderní Barcelony. Jeho obživa stojí mimo zákon a oběti, které je ochoten položit pro své děti, neznají hranic.

Biutiful, Španělsko/Mexiko, 2010, 147 min., české titulky, režie: Alejandro González Inárritu, hrají: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella, Eduard Fernández...

Méďa Béďa

Na filmové plátno přichází v novém dobrodružném filmu, natočeném ve 3D, všemi oblíbený zloděj piknikových košů Méďa Béďa.

Méďa Béďa se vždy spoléhal hlavně na svůj důvtip a rychlé nohy, díky kterým byl vždycky o krok napřed před rozzlobenými táborníky a současně unikal svému věčnému stínu, správci parku Smithovi. Jenže teď musí čelit situaci mnohem horší: Želéstoneský park je totiž na prodej! Méďa s Bubu budou muset vzít situaci do svých rukou, aby nepřišli o svůj domov...

Yogi Bear, USA/Nový Zéland, 2010, 80 min., český dabing, režie: Eric Brevig, hrají: Dan Aykroyd, Justin Timberlake, Anna Farisová, Thomas Cavanagh, T.J. Miller...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám