Hlavní obsah

Předávání Oscarů bylo odloženo

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S ohledem na pandemii koronaviru se americká Akademie filmového umění a věd a televize ABC rozhodly posunout slavnostní ceremoniál předávání prestižních Oscarů na 25. dubna 2021. Celá akce se tradičně odehraje v Los Angeles.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Prestižní soška Oscar

Článek

Ceremoniál se měl původně konat 28. února 2021. Nominace by měly být vyhlášeny 15. března 2021. Napsal to filmový server Variety.

„Filmy již více než století hrají důležitou roli v uklidňování, inspirování a napomáhání v temných časech. V letošním roce to tak určitě je. Doufáme, že prodloužením termínů poskytneme filmařům čas, který potřebují k dokončení a uvedení svých filmů, aniž by byli trestáni za něco, co nikdo nedokáže ovládnout,“ sdělili ve společném prohlášení prezident Akademie filmových umění a věd David Rubin a výkonná ředitelka Dawn Hudsonová.

Zároveň bylo posunuto otevření muzea Akademie filmového umění a věd. Původně měl být jeho provoz zahájen již 14. prosince letošního roku. Nakonec se tak stane teprve 30. dubna 2021.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám