Hlavní obsah

Práva na Vinaře mám já, ne televize, řekl Tomáš Vican

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani Nova, ani Prima, ale Tomáš Vican z Brna je podle svého tvrzení jediným, kdo má na seriál Vinaři práva. TV Nova však tvrdí, že byla poškozena, když seriál natočila Prima.

Foto: Vinná galerie

Tomáš Vican (uprostřed) s herci Bolkem Polívkou a Karlem Rodenem.

Článek

Nova a Prima se handrkují o seriál Vinaři, o který původně měla zájem Nova, pak byla ale spolupráce ukončena a v současnosti jej vysílá konkurenční televize. Mluvčí Novy Anna Suchá tvrdí, že po konkurenční televizi požaduje vypořádání všech práv, za něž při přípravě díla zaplatila. Podle Primy je to nepochopitelné a bude se soudně bránit.

„Práva mám já, vždyť seriál více než devět let připravuji. Ale nechci se nechat vtáhnout do žádné mediální války,“ řekl Novinkám Tomáš Vican. Na dotaz, zda má písemné smlouvy potvrzující, že seriál je jen jeho, odpověděl, že samozřejmě má.

Tomáš Vican je vinař, který si v Brně založil Vinnou galerii. Rád se angažuje i ve světě filmu, stýká se s herci a jeho Vinná galerie byla producentem filmů Bobule a 2Bobule či spoluproducentem velkofilmu Lidice.

Reklama

Výběr článků

Načítám