Hlavní obsah

Praha, vlastní příběhy i pocta Karlu Gottovi v novince kapely Instinct

Právo, jaš, kul

Od vydání posledního videoklipu slovensko-české kapely Instinct k písničce Na čo sa hráme uběhl už nějaký čas. Nyní představuje klip k novému singlu Praha. Natočila si ho zcela sama, a to v Praze a jejím okolí.

Klip skupiny Instinct k písni PrahaVideo: archiv kapely

 
Článek

Píseň Praha vznikla na jaře a někteří fanoušci ji měli možnost slyšet již na vystoupeních během léta, včetně koncertu IMT Smile na Trenčínském hradě, na který byl Instinct pozván jako host. Píseň měla úspěch, a proto se ji kapela rozhodla vydat jako nový singl.

„Text, který napsal Janko Miľovčík, se mi zalíbil po prvním přečtení a hudbu jsem měl hotovou téměř okamžitě. Od první chvíle jsem měl v hlavě představu i o videoklipu. Chtěl jsem, aby v něm hrály naše manželky a přítelkyně, protože Praha je město, ve kterém žijeme a společně v něm všechno sdílíme. A navrhl jsem, abychom si ho tentokrát zkusili natočit sami,“ říká kytarista Miro.

„V době natáčení videoklipu to bylo přesně deset let, co jsem se přestěhoval do Prahy. Proto to pro mě bylo symbolické. Zároveň jsme chtěli lidem přiblížit kousek svého soukromí. Byla to pro nás i velká zkušenost,“ doplňuje zpěvák Lukáš.

Novinka vychází jako předzvěst druhého připravovaného alba skupiny, na kterém její členové pracují. Představit by ho chtěli v průběhu roku 2021.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám