Hlavní obsah

Pouliční festival oživí Prahu afro bubny, divadlem i laserovou show

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulicích Prahy zahrají v pátek 14. května hudebníci i divadla v rámci Nonstopcity street free festivalu, který slibuje také interaktivní laserovou show. Vstup bude zdarma.

Článek

Zhruba od 17 do 22 hodin si můžete vybrat z bohaté nabídky osmi pódií, z nichž se bude linout hudba mnoha žánrů. Na některých se bude hrát divadlo včetně loutkového, srdečně jsou zvány i děti.

Hlavní stage na Rašínově nábřeží přivítá formace Unifiction, Mako! Mako nebo Poslední výstřel, na Afro stage (na Kampě) se připravují TiDiTaDe, Aneboafro, Batocu, David Opletálek, Kurangbe a Dumumba a na divadelní stage (Dvořákovo nábřeží) soubory Vosto5, Huso a další. Loutková stage čeká na návštěvníky v Divadelní 37.

V klubu Cross v Holešovicích čeká Ambient stage a laserové kreslení.

"Jedná se o živé kreslení pomocí laptopu a kamery sledující bod laserového ukazovátka na fasádě domu. Pozice bodu je přenášena do kreslícího softwaru a přes silný projektor pak vrácena zpět na budovu," uvedla za pořadatele Pavlína Prášilová.

„Pro kreslení skrz laserové ukazovátko jsme vybrali budovu Cross Clubu v Plynární ulici v Holešovicích, tedy v místě ambient stage. Věřím, že tato fascinující prostorová show bude pro každého nezapomenutelným zážitkem,“ říká Petr Hozman, zástupce organizátora festivalu neziskového sdružení Nonstopcity–kultura v ulicích. Po setmění se navíc nad hlavním městem objeví osm červených paprsků mířících vzhůru, které budou vycházet z míst, kde budou umístěna jednotlivá pódia.

Reklama

Výběr článků

Načítám