Hlavní obsah

Potvrzeno. Natáčení Hvězdných válek právě začalo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natáčení nových Hvězdných válek právě začalo, oznámila produkční společnost Bad Robot na Twitteru. Jejím zakladatelem je režisér filmu J.J. Abrams.

Foto: Blue Sky Film

Herec Oscar Isaac má přísný zákaz prozradit podrobnosti o své roli.

Článek

Podle informací BBC se začíná točit v Abú Zabí. Už ve středu zmínil herec Oscar Isaac v rádiu BBC Radio 4, že produkce startuje tento měsíc. Čtyřiatřicetiletý herec je jedním z nováčků Hvězdných válek ohlášených v dubnu (dále např. Daisy Ridley a John Boyega). Nejvíce na sebe upozornil rolí ve filmu bratří Coenů V nitru Llewyna Davise, kde si zahrál folkového muzikanta v Americe šedesátých let, kterému se stále nedaří prorazit. Z role je prý úplně nadšený.

„Můj strejda a bratranec mají úplnou galerii různých hraček z Hvězdných válek,“ uvedl. ”Jakmile jsem jim řekl, že v tom hraju, tak strejda skoro omdlel. Byl úplně bledý a zpocený, byl strašně rozrušený. Představa, že mě může mít jako hračku, je ulítlá,“ řekl. O podrobnostech filmu Star Wars: Episode VII však nesměl nic sdělit.

Režisér J. J. Abrams si ho začátkem roku pozval do Paříže, kde mu potvrdil, že dostal roli. „Jsem velký fanda Hvězdných válek, ale zároveň jsem nejistý a pesimistický, takže jsem předpokládal, že může jít o jiný projekt,“ řekl. Když Abrams potvrdil, že se jedná o Hvězdných válkách, snažil se dělat, že je v klidu, ale těžko prý skrýval své vzrušení.

Foto: Profimedia.cz

Mark Hammil, Carrie Fisherová a Harrison Ford v původních Hvězdných válkách

Star Wars: Episode VII bude první film z této série, který vzniká ve studiích Disney, protože George Lucas jim prodal práva v roce 2012. Už dříve bylo potvrzeno, že se vrátí tři ikonické postavy a herci - Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisherová) a Han Solo (Harrison Ford).

Alan Horn ze společnosti Disney už v dubnu naznačil v Los Angeles, že se něco točí, přestože obsazení všech rolí se ještě nedořešilo. Zřejmě šlo ale jen o ilustrativní záběry lokací. Skutečné filmové scény se začaly natáčet nyní. Scénář k filmu napsali Lawrence Kasdan a J. J. Abrams podle námětu Michaela Arndta a v kinech by měly být nové Hvězdné války v prosinci 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám