Hlavní obsah

Potter je příliš těžký

ČTK, BBC, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN / GLASGOW

Filmový představitel čarodějnického učně Harryho Pottera, třináctiletý Daniel Radcliffe na tiskové konferenci v Londýně oznámil, že právě natáčený třetí díl filmu může být posledním, ve kterém bude hrát.

Foto: Eva Kočová

pozvánka

Článek

"Každý film se dělá deset až 11 měsíců, takže se o tom, zda pokračovat, se nebudu ještě nějaký čas muset rozhodovat. Teď se plně soustřeďuji na třetí díl." Po jeho dokončení se míní Radcliffe věnovat především škole. Přitom Radcliffovi vynáší hlavní role ve filmu 2 milióny liber ročně. Údajně však není takovým obdivovatelem čarodějnické ságy jako její fanoučci.

Pátý díl Pottera může být doručen později

Fanoušci, kteří napjatě očekávají pátý díl Harry Potter a řád Fénixe, se možná budou muset obrnit trpělivostí. Kniha sice bude k mání v sobotu, je však možné, že Královská pošta, jejíchž služeb využívá většina zásilkových obchodů, nemusí stihnout půl miliónu výtisků vyexpedovat během páteční noci.

Problémem není jen počet zásilek, kniha která má 768 stránek, je navíc příliš velká, takže se nevejde do většiny dopisních schránek, a také těžká - váží jeden kilogram. Mluvčí Královské pošty ve Skotsku už řekl: "Obávám se, že náš personál bude přetížen."

Zaměstnanci nesmějí manipulovat s balíky těžšími než 16 kilogramů. Přetíženy by však mohly být i poštovní dodávky. "Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců je prioritní," řekl mluvčí. "Když by počty zásilek byly příliš velké, prostě je vyložíme." To znamená, že budou doručeny později.

To by se mohlo týkat zejména Glasgowa a Edinburghu, kde bylo objednáno více titulů než jinde. Internetová knihkupectví a zásilkové obchody jako je Amazon nebo Tesco přitom svým zákazníkům říkají, že kniha bude doručena včas, jak bylo slíbeno. Bojí se totiž, aby nepřišly o zakázky.

Reklama

Výběr článků

Načítám