Hlavní obsah

Potter by vánoční trh obohatil

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydání románu Harry Potter a relikvie smrti v českém překladu ještě do Vánoc by neznamenalo kolaps prodeje, jak se někteří obávají. Od  5. prosince by dominoval, od 20. prosince by byl třešinkou na dortu. Vyplynulo to z ankety Práva s knihkupci a nakladateli. Albatros zvažuje prosincový i lednový termín.

Článek

"Kdesi jsem si přečetl, že knihkupci jsou ti zlí, kteří si to nepřejí. Není to tak úplně správný výklad. Jenom na základě zkušeností víme, že by Potter byl jednoznačně trhákem a ostatní dětské knihy by přišly trochu zkrátka," řekl Zdeněk Fekar z firmy Kanzelsberger a.s.

Lednový termín má podle jeho slov jasnou výhodu: obchodníci utrží za dětské knihy i ve slabém povánočním období.

Knihy pro děti nabízí také nakladatelství Fragment a manažerka propagace Daniela Soukupová Právu sdělila, že by předvánoční prodej Pottera úspěch jejich produkce neovlivnil.

"V případě Pottera jsme si jisti, že zákazník, který jde pro jeho sedmý díl, nenechá bez povšimnutí ostatní tituly fantasy žánru, jako kompletní soubor Letopisů Narnie nebo Eragona s Eldestem, a koupí je už jen proto, že Pottera by shltnul již před Vánocemi a pod stromkem by kniha chyběla. Berme jako fakt, že kniha je stále krásným dárkem."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám