Hlavní obsah

Posunuli předávání Zlatých glóbů

Právo, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udílení prestižních filmových cen Zlatý glóbus se kvůli pandemii covidu-19 přesune příští rok z ledna na konec února. Jejich předávání v Hollywoodu obvykle zahajuje sezonu udílení cen. V novém termínu se původně měly rozdávat filmové ceny Oscar. Jejich vyhlašování ovšem americká filmová akademie posunula o dva měsíce.

Foto: ČTK/AP

Sam Mendes získal v letošním roce Zlatý glóbus za nejlepší film i nejlepší režii.

Článek

Americký filmový průmysl poznamenala ochranná opatření zavedená kvůli koronaviru. Na mnoha místech se teprve v posledních dnech otevřela kina, jinde zůstávají sály nadále zavřené. Mnoho filmových štábů také muselo na několik měsíců přerušit natáčení.

Organizátoři zatím neuvedli, jak se vynucená pauza podepíše na pravidlech ohledně toho, jaké filmy mohou být nominovány a dokdy je bude možné přihlásit do boje o Zlaté glóby, o nichž rozhoduje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Jasno by mělo být v příštích týdnech. Slavnostním večerem budou provázet herečky Tina Feyová a Amy Poehlerová.

Předávání Oscarů bylo odloženo

Kultura

Letos si Zlatý glóbus pro nejlepší drama odnesl snímek 1917, nejlepší komedií nebo muzikálem byl snímek Tenkrát v Hollywoodu, nejlepším cizojazyčným filmem se stal Parazit a nejlepším režisérem byl Sam Mendes za film 1917.

Reklama

Výběr článků

Načítám