Hlavní obsah

Poslední Lennonovy podpisy jdou do aukce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V internetové dražbě na webu momentsintime bude nabídnut úplně poslední podpis Johna Lennona, který je doplněn drobným autoportrétem. Vyvolávací cena činí 325 000 dolarů. Lennon ho věnoval v newyorském studiu Record Plant Rabiah Seminolové, která v něm tehdy pracovala. Stejný web anoncuje i prodej alba Double Fantasy, které podepsal Lennon svému vrahovi.

Foto: Archiv Městského divadla Mladá Boleslav

Petr Halíček překvapil, když ukázal dlouhý nos nejen při představení Cyrana, ale i poté: Bezprostředně po premiéře ohlásil odchod ze stálého angažmá.

Článek

Dnes jednapadesátiletá Seminolová požádala 8. prosince 1980 Lennona o autogram. Ten jí namaloval malý autoportrét s věnováním For Ribeah Love John. Podepsala se na něj i Lennonova žena Yoko Ono. O necelou půlhodinu později bývalého člena Beatles zastřelil Mark Chapman.

Seminolová chce kresbu podat, protože hurikán loni poškodil útulek pro přestárlé koně v Chesapeaku, který provozuje: "Nechci vydělávat na Johnově smrti, ale, on byl milovníkem přírody a myslím, že by chtěl, abych ji (kresbu) prodala kvůli koním." 

"Podobných kreseb udělal Lennon možná tisíce, tato je však výjimečná tím, že je zřejmě tím posledním, co kdy v životě dal na papír," říká organizátor internetové aukce Gary Zimet.

Do té doby se věřilo, že posledním podpisem bývalého člena Beatles je ten, o nějž ho požádal šest hodin před smrtí jeho budoucí vrah Mark Chapman. Lennon mu podepsal obal alba svého posledního alba Double Fanatsy. I tuto relikvii v nejbližší době nabídne web  www.momentsintime.com do prodeje. Obal, kde se kromě podpisu nachází i otisky prstů vraha, které posloužily k jeho usvědčení, se už jednou v aukci prodal právě na momentsintime. V roce 1999 si ho koupil neznámý fanoušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám