Hlavní obsah

Poslední dny Kurta Cobaina

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Last Days je název nejnovějšího filmu režiséra Guse Van Santa. Podle zahraničního odborného tisku popisuje autorovy vize posledních hodin života zpěváka a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina.

Článek

Minulý týden byl představen na filmovém festivalu v Cannes, ovšem do evropských kin se prodere až na podzim.

Film není přímo o Cobainovi a Nirvaně. Vypráví příběh muzikanta Blakea a jeho skupiny, přičemž podobnost se slavnou americkou formací přelomu osmdesátých a devadesátých let je nabíledni. Hlavní roli ztvárnil Michael Pitt.

"Zničený a unavený Blake se ukrývá před přáteli, manažery a šéfy gramofirem. Navštěvují ho démoni. Netroufám si říct, jak přesně vypadali, spíše si dovoluji nabídnout vlastní vizi. Blakeovy deprese vedou až k sebevraždě," říká režisér, který se dlouho snažil hudebnímu i filmovému světu namluvit, že film v žádném případě není o Cobainovi.

"Nepokouším se odhalit příčiny smrti, nenabízím žádné rozuzlení," dodává Van Sant.

Připomeňme, že lídr Nirvany spáchal sebevraždu v dubnu 1994. Bývalý bubeník Nirvany Dave Grohl se nechal slyšet, že ho film nezajímá a nehodlá ho komentovat. Požehnání však dílku nečekaně dala vdova po Cobainovi, zpěvačka Courtney Loveová.

Reklama

Související články

Cobain chtěl před smrtí opustit Nirvanu

Osm měsíců před tím, než si 5. dubna 1994 sáhl v domovském Seattlu na život, poskytl Kurt Cobain francouzskému TV redaktorovi jeden ze svých posledních...

Courtney Love má svou dceru opět doma

Americká zpěvačka Courtney Love získala zpět do opatrovnictví svou dceru Frances Bean. Soud jí dvanáctilletou dívku, jejímž otcem je zesnulý frontman kultovní...

Výběr článků

Načítám