Hlavní obsah

Pořadatel Pavel Mikez: Benátská! nestojí na zahraničních hvězdách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Benátská!, který začne dnes odpoledne ve Vesci u Liberce, přišel o svou zahraniční hvězdu. Britský zpěvák Chris Norman onemocněl a omluvil se, že kvůli tomu na akci v pátek nedorazí. Pavel Mikez, jeden z pořadatelů festivalu, vysvětlil, co to pro akci znamená.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Mikez je jeden z pořadatelů festivalu Benátská!

Článek

Kdy jste se dozvěděli, že Chris Norman nepřijede?

V úterý jsme s jeho road manažerem řešili ubytování, konkrétní požadavky na hotel a detaily dopravy. Druhý den, tedy ve středu, nám ve dvě hodiny odpoledne volala Normanova manažerka, že Chris je nemocný, prakticky nemůže mluvit, a i ona s ním komunikuje pouze esemeskami. Sdělila nám, že se nedá nic dělat, a jeho vystoupení na Benátské! se musí zrušit.

Přišla vám na mysl souvislost se zrušením vystoupení dvou taháků, tedy Ellie Gouldingové a Burny Boye, na festivalu Colours of Ostrava?

Samozřejmě. Napadlo nás, že je to letos nějaké zakleté. Zároveň jsme byli rozhodnuti nic neodkládat a všechno hned zveřejnit. Snažili jsme se tedy od Chrise Normana získat nějaké vyjádření, které nám nakonec poslal jako textovou zprávu. Asi čtyři hodiny nám trvalo, než jsme udělali všechny změny a dali dohromady informace, a potom jsme zprávu vypustili.

Co odřeknutí koncertu Chrise Normana znamená pro ekonomiku festivalu?

Vzhledem k tomu, že festival Benátská! nestojí na zahraničních kapelách, věříme, že to tak velký zásah nebude a že se najdou jen jednotky lidí, kteří budou chtít vrátit vstupné. Jsme přesvědčeni o tom, že k nám fanoušci jezdí na celý festival, ne pouze na jedno vystoupení.

Reklama

Související témata:
Pavel Mikez

Výběr článků

Načítám