Hlavní obsah

Pokáč, Koller či Svěcený na benefičním koncertě pro postcovidové pacienty

Benefiční recitál #opětspolu podpořili rocker David Koller, písničkář Pokáč, houslista Jaroslav Svěcený a další. Už 9. května ho uvede YouTube kanál nemocnice Slaný. K vidění budou také na sociálních sítích.

Foto: Warner Music

Písničkář Pokáč.

Článek

Smyslem akce je získat peníze na speciální MLS Laser. Ten velmi účinně pomáhá pacientům, kteří v těžší formě prodělali onemocnění covid-19, léčit postižené plíce.

Benefice se zúčastnili také Karel Roden, Jitka Smutná, kytarista Milan Kramarovič, Martin Písařík a kapela Poetika. Večerem provázeli Gabriela Falcová a Milan Hein, ředitelé nejmenších českých divadel: pražského Divadla Ungelt a středočeského Divadla HogoFogo.

Foto: archiv umělce

David Koller

„Jsme moc rádi, že se nám společně podařilo dát dohromady lidi, kteří bez nároku na honorář přijeli a pomohli dobré věci. Atmosféra byla skvělá, pohodová a přátelská. Jako kdyby se sešli dobří kamarádi. Velké poděkování patří i lékařům z Nemocnice Slaný, kteří v posledních měsících den co den bojovali o zdraví a životy stovek lidí, jež postihlo onemocnění covid-19,“ uvedli Hein s Falcovou.

„Když mi zavolali, zda bych přijel na tuhle benefici, neváhal jsem ani minutu. Už proto, že to tu znám a jsou tady dobří lidé. Navíc to byla také jedna z mála možností, jak se potkat s kolegy a také si zahrát, i když zatím před prázdným sálem, jen před kamerami,“ řekl houslista Jaroslav Svěcený.

Pomoci pacientům lze na transparentním účtu 262643217/0300. Více informací najdete na nemsl.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám