Hlavní obsah

Po sedmnácti letech se vrátí muzikál Rebelové. I s novými písněmi

Právo, Jaroslav Špulák

V pražském Hudebním divadle Karlín se sedmnáct let po premiéře v Divadle Broadway zkouší muzikál Rebelové. Režisérem nové verze je Filip Renč, autorem scénáře a libreta Zdeněk Zelenka. Premiéra se odehraje 3. a 4. prosince letošního roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Tým, který chystá muzikál Rebelové.

Článek

V hlavních rolích se představí Nikola Ďuricová, Sarah Salloum, Petr Ryšavý, Roman Tomeš, Katharine Selešiová, Nelly Řehořová, Sára Hoblová, Viktorie Tandlerová, Jan Franc, Josef Fečo, Jitka Schneiderová, Jan Révai, Petr Štěpánek, Vlastimil Zavřel, Jan Vlasák a další.

„Jsem rád, že Rebelové budou mít velké jeviště,“ řekl na tiskové konferenci Filip Renč. „Dorostla nová generace fanoušků, kteří viděli film Rebelové, a věřím, že je přiláká i návštěva muzikálu. Do chystané nové verze přibyly některé nové písničky.“

Foto: Petr Horník, Právo

Režisér Filip Renč.

Scenárista Zdeněk Zelenka vysvětlil, že mezi nimi budou například skladba Popocatepetl Twist, kterou zpívá Eva Pilarová, nebo Tereza, již proslavil Waldemar Matuška.

„Čas muzikálu bylo třeba trochu natáhnout. Pro divadelní verzi je třeba připravit nejméně dvakrát padesát minut,“ vysvětlil Zelenka přírůstek nových písniček.

„Budu rád, když to mladé generaci připomene období, ve kterém se příběh odehrává. Mým osobním přáním je, aby se díky našemu muzikálu začala trochu zajímat i o historii. Myslím, že srpen 1968 by měla tahle generace poznat,“ dodal.

Na konkurz na role v Rebelech se přihlásilo více než osm stovek uchazečů. V karlínském divadle se bude zkoušet až do konce prázdnin.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám