Hlavní obsah

Písničkáři spolu. Merta, Hutka i Třešňák se setkají na unikátní akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. září se v Divadle Archa koná neobvyklý koncert nazvaný Diagnóza: Písničkář. Setkají se tam klasici českého písničkářství jako Vladimír Merta, Jaroslav Hutka a Vlastimil Třešňák.

Foto: 2media

Písničkář Vlasta Třešňák

Článek

Společný koncert Diagnóza: Písničkář byl inspirován 50. výročím vzniku písničkářského sdružení Šafrán, které komunisti zlikvidovali. Nakladatelství Galén vydá reedici slavného vinylu Šafrán z roku 1977, který byl ještě před distribucí na příkaz StB sešrotován. Album vychází v původním obalu.

Člen Šafránu Vladimír Merta právě vydává CD Pozítří a soubor svých rozhovorů Písničkářství je stav duše. Ten je nejen jeho autoportrétem, ale i kronikou doby a příspěvkem k dějinám českého folku.

Jeho kolega Jaroslav Hutka, který letos oslavil 75. narozeniny, vydává album politicky laděných písní Ovarova revoluce.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Zpěvák Jaroslav Hutka

Vlasta Třešňák připravil nové studiové album Kiks, natočené se skupinou Temporary Quintet, a navíc dvojitý vinyl s nahrávkami ze 70. let Zeměměřič.

Mladou generaci na koncertě zastoupí Eva Suková alias Blondýna, která uvede sbírku básní Rychlé občerstvení s fotografiemi Norbiho Kovácse. Kovács se spoluhráči Olinem Nejezchlebou a Pavlem Fischerem představí debutové album jejich tria.

Nedávné pětasedmdesátiny Vladimíra Mišíka připomene vinyl s nahrávkami ze 70. let Na okraji, který vychází v limitovaném nákladu 300 kusů. Sean Barry představí své první sólové album Come Dance With Me, na kterém s ním hrají houslista Jan Hrubý a Jan Kolář.

Reklama

Výběr článků

Načítám