Hlavní obsah

Piráti dali Medvídka na internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý měsíc po premiéře nového filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Medvídek se objevila pirátská kopie snímku ke stažení na internetu. Odkaz na stažení filmu ze serveru pro sdílení souborů RapidShare se ve středu objevil na jednom tuzemském internetovém serveru.

Článek

Podle nejmenovaného odborníka jde o kopii DVD s monofonním zvukem, kterou pravděpodobně pořídil někdo ze štábu během dokončování snímku. V aktuálním žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin patří Medvídkovi druhé místo. Na kontě má dosud na 280 000 diváků a tržby ve výši 32 miliónů korun.

Podobně na internetu před časem kolovala kopie filmu Jana Svěráka Vratné lahve, která unikla z materiálu určeného pro vnitřní potřeby ministerstva kultury. V polovině prázdnin se den po tuzemské premiéře objevila kamerová nahrávka české verze snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem.

Hořká komedie Medvídek nabízí divákům příběh ze současné Prahy. Jeho hrdiny jsou tři kamarádi, vesměs intelektuálové kolem čtyřicítky. "Je to film o samotářích, kteří se oženili, o nějaké životní etapě, která je zlomová pro vztahy mezi mužem a ženou. Je to film, který nějakým způsobem nazírá nejrůznější podoby lásky," tvrdí o příběhu svého snímku Hřebejk. Hrají v něm Jiří Macháček, Ivan Trojan, Roman Luknár, Táňa Vilhelmová, Nataša Burgerová, Aňa Geislerová a v menších rolích i Klára Issová, Věra Křesadlová a Jiří Menzel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám