Hlavní obsah

Pink Floyd, Roger Waters i Al Bano proti agresi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada světových hudebních hvězd nadále odsuzuje agresi Ruska vůči Ukrajině. Některé podnikají jasné kroky, jiné protestují slovem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roger Waters se vždy zabýval politickým děním.

Článek

Britská skupina Pink Floyd na sociálních sítích informovala, že stahuje některá svá díla ze streamovacích služeb v Rusku a Bělorusku. „Stojíme na straně světa, který důrazně odsuzuje ruskou invazi na Ukrajinu. Díla Pink Floyd od roku 1987 a všechny sólové nahrávky Davida Gilmoura jsou nyní odstraněny ze všech digitálních hudebních platforem v Rusku a Bělorusku,“ oznámili muzikanti.

Angažovanost bývalého člena Pink Floyd Rogera Waterse ve společensko-politických otázkách je známá již léta. I on v minulých dnech jednoznačně odsoudil ruskou agresi. Putina označil za „gangstera“.

„Lituji, že západní vlády rozdmýchávají oheň zasíláním zbraní na Ukrajinu, místo aby se zapojily do diplomacie, která je nezbytná k zastavení masakru. Pokud naši lídři nepodniknou diplomatická jednání, zbude po skončení bojů z Ukrajiny velmi málo,“ představil svůj pohled Waters. „Jak nemůžete změnit názor na Vladimira Putina po tom, co udělal?“ položil si řečnickou otázku Al Bano, donedávna horlivý zastánce ruského prezidenta. Italský zpěvák, který v Rusku často vystupoval, oznámil, že tam v příštích letech zpívat nebude.

„Je nepřijatelné, co se děje na Ukrajině. Útoky na nemocnice, tanky a umírající děti. Ne, je to nepřijatelné,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám