Hlavní obsah

Pavarotti už je v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Světoznámý tenor Luciano Pavarotti přiletěl v neděli do Prahy, kde bude ve středu zpívat v pražské Sazka Areně v rámci se svého rozlučkového turné. V Praze, kde se zdrží do čtvrtka, čeká pěvce bohatý program.

Článek

Na staré ruzyňské letiště přiletěl soukromým tryskáčem z Rotterdamu, kde zpíval. Odjel se ubytovat do hotelu Intercontinental. V Prezidentském apartmá bude bydlet až do čtvrtka, kdy odcestuje.

Aparetmá bylo pro Pavarottiho speciálně upraveno, především mu tam byly nainstalovány klávesy pro případ, že by chtěl zkoušet. Doplněna byla také kuchyně, protože Pavarotti rád vaří. Chybět nesmělo několik druhů oliv, čtyři druhy octů a různé oleje.

V pondělí ve 14 hodin se uskuteční tisková konference, na úterý je pak naplánována zkouška s Pražskou komorní filharmonií. S tou bude zkoušet i ve středu na místě koncertu v Sazka Areně. Orchestr bude řídit Leone Magiera. Zkoušek se má účastnit i sopranistka Annalisa Raspagliosi, která má nahradit původně ohlášenou Pavarottiho neteř Simonu Todaro.

Po Praze na skútru

Po Praze by měl Pavarotti také jezdit na svém skútru, který si nechal přivést. Plánuje i návštěvu Pražského hradu, výhrady však měl k deštivému počasí.

Sál pro deset tisíc diváků. se začne připravovat už v pondělí, kdy se budou testovat jeho akustické vlastnosti, aby se co nejlépe nastavila aparatura a ve všech místech byl dobrý zvuk. Koncert je téměř vyprodaný, zpívají už jen vstupenky tři tisíce koruny, které původně stály 5000.

Jádrem programu jsou Pucciniho árie včetně těch z Tosky a Bohémy, ve kterých se oba protagonisté budou střídat. Dojde však také na Lehárovu Veselou vdovu a na díla Mascagniho, ale i Tostiho a Belliniho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám