Hlavní obsah

Pán prstenů kraluje tuzemským kinům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečný díl trilogie Pán prstenů: Návrat krále už čtvrtý týden vede žebříček návštěvnosti tuzemských kin. Podle informací Unie filmových distributorů ho o víkendu ho zhlédlo přes 52 000 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 6 miliónů korun. Za měsíc film vidělo už půl miliónu diváků a celkové tržby v České republice přesáhly 56 miliónů korun .

Foto: DK Vsetín

Muzikomat

Článek

Už potřetí na druhém místě skončilo páté pokračování Kleinovy ságy o "básnících", třetí je Troškovo pokračovaní Kameňáku Básníky vidělo celkem 156 tisíc fanoušků, o 24 tisíc více než film upletený z vtipů. Jasně se potvrdilo, že pokračování Troškova přímočarého snímku v kinech neslaví takový úspěch jako první díl, že opakovaný vtip přestává být vtipem a diváci v kinech zatím ještě dávají přednost příběhu a podívané.

Na Oscara nominované Želary producenta a režiséra Ondřeje Trojana jsou jedenácté, šestnáctý je Marhoulův Mazaný Filip.

Úspěšný byl opět Febiofest, vedený jako zvláštní akce. V celorepublikovém žebříčku je na desátém místě, na Moravě, kde se právě koná, je ovšem pátý a v Brně dokonce čtvrtý.

Reklama

Související témata:

Související články

Febiofest: člověk si nemohl vybrat

Nekonečné davy lidí, vyprodaná představení, dlouhé fronty u pultů s občerstvením ve festivalovém centru. To všechno mohli zažít návštěvníci letošního filmového...

Výběr článků

Načítám