Hlavní obsah

Olympic a Arakain na Benátské! slavili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společná oslava šedesátin skupiny Olympic a čtyřicátin kapely Arakain byla lákadlem prvního dne festivalu Benátská! Ten začal ve čtvrtek ve Vesci v Liberci a potrvá do sobotní noci. Zatím dorazilo několik tisíc lidí.

Foto: Radek Petrášek, Právo

Petr Janda slavil na Benátské! hned dvakrát. Narozeniny Olympiku i své.

Článek

Arakain na letošních koncertech nabízí písničky z celé své historie včetně skladeb ze druhého alba Schizofrenie z roku 1991, které nedávno vyšlo v reedici. Oslavy jeho výročí vyvrcholí 28. ledna 2023 koncertem v pražském O2 universu.

V průběhu koncertu na Benátské! odhalili členové Arakainu papírovou figurínu Petra Jandy, který letos 2. května oslavil osmdesáté narozeniny.

„Jsem fanoušek Olympiku, naučil mě to táta, který mi koupil jeho desku Ulice,“ uvedl zpěvák Arakainu Toužimský. Arakain na počest výročí Olympiku poté zahrál ve své tvrdší úpravě Jandovu skladbu Jako za mlada.

Foto: Radek Petrášek, Právo

Jan Toužimský, zpěvák skupiny Arakain.

Olympic začal produkci třemi písněmi ze svého zatím posledního alba Kaťata, na které navázal letitými hity. V průběhu vystoupení se na jevišti pohybovala také kameramanka a režisérka Olga Špátová, která o Olympiku a Jandovi natáčí další ze svých hudebních dokumentů.

Ve čtvrtek se na Benátské představili Žlutý pes, Realita, Petra Janů & Amsterdam, Yo Yo Band, Sebastien, Totální nasazení, Xavier Baumaxa nebo E!E.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám