Hlavní obsah

StarDance opustili Josef Maršálek a Adriana Mašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pro Josefa Maršálka a Adrianu Maškovou byl posledním osmý večer taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí, které jsou Právo a Novinky.cz mediálním partnerem.

Maršálek a Mašková končí ve StarDanceVideo: Novinky

 
Článek

„Má účast v této soutěži vyvolala společenskou diskusi. A čím déle jsem v ní byl, tím víc jsem byl rád, že jsem se rozhodl do ní jít. Adriana má velký dar vcítit se do lidí a já jí děkuju za to, co ze mě vykřesala,“ řekl Josef Maršálek.

Poděkoval také svým sourozencům, babičkám a partnerovi Martinovi, pro které to nebylo podle jeho slov lehké. „Ale StarDance mi také dala novou rodinu, za to jsem moc rád,“ uvedl.

„Myslím, že odcházíme šťastní a naplnění. Prošli jsme krásnou a pro mě nečekanou cestu. Josef je skvělý člověk a děkuji, že jste mě s ním spojili. Bylo to pro mě velmi obohacující,“ dodala Adriana Mašková.

Foto: Petr Horník, Právo

Pět párů bojovalo o postup

Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou, Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, Iva Kubelková s Martinem Prágrem, Josef Maršálek s Adrianou Maškovou a Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem zatančili dva tance, jeden sólový (standardní či latinsko-americký) a druhý tzv. současný s tanečníky z 420People a Losers Cirque Company.

StarDance posedmé: Charitativní večer vynesl přes dvacet milionů korun

Kultura

Porota tentokrát usedla v jiném složení. Tatiana Drexler onemocněla, a tak ji vystřídal Václav Kuneš, který už dříve také porotcoval, nyní je choreografem a podílel se na soutěžních současných tancích. Jinak vše zůstalo ve stejném složení. Tanečníky živě doprovázel Moondance Orchestra Martina Kumžáka, Epoque Quartet a sólisté.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Jako první zatančila Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem quickstep. Richard Genzer byl nadšený z krásného tance a držení, pro Václava Kuneše měl jejich tanec dynamiku i risk a Zdeněk Chlopčík ocenil choreografii, která byla podle něj dotažená do konce. „Akorát jste Evo byla rychlejší než Kuba, to nemůžete,“ pokáral. Jejich tanec porota ocenila třemi devítkami.

Foto: Petr Horník, Právo

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Jako druhý zatančili působivý tanec na píseň Andělská od Zuzany Navarové, v podání Dashy. „Byla to naše oblíbená písnička s tátou,“ řekla Eva Adamczyková. „Je to trochu o mé mámě, ségře. Vzkaz tam nahoru. Vždycky když vám někdo odejde, máte pocit, že byste si s nimi chtěli popovídat, vypít kávu,“ dodala.

Chlopčíkovi se tanec moc líbil. „Obrovský pohybový rozsah, nebyl vidět rozdíl mezi profíky a vámi,“ řekl. „Ničím nesvázaná, volná, to je vaše parketa,“ uvedl Genzer. „Vybrala sis jemnost v příběhu i v hudbě a dokázalas nám to předat,“ uvedl Kuneš. Tři desítky byly odměnou.

Iva Kubelková a Martin Prágr

Prvním tancem Ivy Kubelkové a Martina Prágra byl slowfox . Po jeho konci se moderátor Marek Eben optal, zda Kubelková, když byla druhá v soutěži miss, vyhrála auto. „První dívka auto vyhrála, třetí, která byla zároveň Miss sympatie také a já jako druhá jsem dostala pračku,“ rozesmála publikum Kubelková.

Za tanec dostal pár dvě osmičky a jednu devítku. Kuneš by chtěl vidět více energie v gestech, v tom se shodl s Chlopčíkem, který dodal, že slowfox má být plynulejší. Na to reagoval Genzer, že to i Harry Potter by s tím měl problémy.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Iva Kubelková a Martin Prágr

Současný tanec Ivy Kubelkové a Martina Prágra byl na píseň Lewise Capaldiho, který trpí Touretteovým syndromem. „Říká se, že se umění nemusí vysvětlovat. Každý si představí svůj příběh,“ řekl Eben po jeho skončení. „Chtěla jsem, aby to vyjadřovalo emoci, která dokáže lidi spojovat,“ dodala k tomu Kubelková.

„Miluju tahle kola se současným tancem, všichni jste uvolnění. Krása,“ řekl Genzer. „Ivo jsi vnímavá a otevřená, máš schopnost vše zpracovat,“ ocenil ji Kuneš. „Jste multifunkční tanečnice,“ dodal Chlopčík. Obodovali tanec třemi devítkami.

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef Maršálek a Adriana Mašková nejprve zatančili quickstep . „Na vás je Josífku krásný pohled. Vy přijdete, zatančíte, usmíváte se. Kdyby tam nebyly nutné kroky quickstepu, měl byste desítku, takhle ne,“ řekl Chlopčík. „Souhlasím se Zdeňkem, ten tanec je tam zbytečný,“ přidal se Genzer. „Na konzervatoři se možná bude vyučovat Maršálkův minimalistický krok,“ smál se. Kuneš vyzdvihl, jak Maršálka jeho tanečnice skvěle vede. Tanec porota ocenila dvěma sedmičkami a šestkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Jejich současný tanec byl na píseň z filmu Milionář z chatrče. „Říká se o Indii, že vám nedá to, co chcete, ale to, co potřebujete. Myslím, že nabízí nádherný střet s realitou,“ řekl po tanci Maršálek, který v Indii podle svých slov dva roky žil.

„Slyšíš hudbu, což není u každého tak jasná věc, a máš cit pro detail. Máš dar z minima vykřesat maximum,“ řekl Kuneš. „Obdivoval jsem vás, a když jsem se díval na celou company a vás uprostřed, říkal jsem si, že ti ostatní jsou tam zbyteční. Na vás se moc dobře kouká,“ dodal Chlopčík. „Maršálek opravdu tancuje, hodnotila mi to už při vystoupení moje hlava,“ řekl Genzer.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Cha-chu nejprve zatančil Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou. A překvapili opět zvedačkami. Jak po tanci řekla tanečnice, vybrali jim je v anketě diváci. „Celá ta cha-cha mi připomněla moje manželství. Někdy to šlo, někdy ne,“ řekl Genzer. Kuneše podle jeho slov překvapilo, jak Hradilek držel rytmus. Ten ocenil spolu s technikou a držením paží i Chlopčík. Ale kritizoval, že celkový pohyb těla nebyl žádný. Od poroty dostali dvě osmičky a sedmičku.

Foto: Petr Horník, Právo

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Druhý tanec s company byl podle Ebena důkazem, že je na Hradilkovi vidět, že se chce pořád učit něco nového. „Vávro, podle mého, to byl tvůj nejlepší tanec ve StarDance. Myslím, že to co jsi dnes zatančil, ten obrovský prožitek… Moc se mi to líbilo,“ dodal. „Ta jistota tam je. Tvá síla se mi také moc líbí, ale myslím, že bychom mohli najít i nějaké protiklady,“ dodal Kuneš. Hradilek si od Chlopčíka vytančil první desítku, od Genzera devítku a od Kuneše osmičku.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Třetím slowfoxem večera byl ten, který zatančili Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. A hned po něm padly první desítky od poroty. Dvě, od Richarda Genzera a Zdeňka Chlopčíka. Václav Kuneš dal osmičku a řekl: „Figury s Dominikem byly krásné, ale když jsi sama, svazuje tě forma.“ Chlopčík ale upozornil na to, že na nastudování tance mají páry jen týden. „Položit se do tance může člověk, který ho má zažitý,“ dodal s tím, že tento byl po týdnu zkoušení moc pěkný.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

„Původně jsme chtěli vyjít z filmu Requiem za sen, nakonec jsme si z toho vzali myšlenku o vnitřním souboji s vnitřními démony, neduhy,“ vysvětlila druhý tanec Pavlovičová.

„Oceňuji odvahu, že jsi začala sama,“ uvedl Genzer. „Ty máš obrovskou vnitřní sílu a je to na tom tanci znát. Jen by bylo dobré k té síle přidat kontrolu celého těla,“ řekl Kuneš. Podle Chlopčíka, kterému se to moc líbilo, je velmi těžké tohle v sobě objevit. „Vypadala jste v tom moc nádherně,“ dodal. Od poroty dostali to samé hodnocení jako za první tanec.

Minulý týden se nevyřazovalo, protože večer byl benefiční, věnovaný Centru Paraple. Do osmého, opět vyřazovacího kola šel tedy stejný počet párů – pět. Body, které jim porota udělila při charitativním večeru, nepropadly. Přičetly se k těm, které tanečníci získali při osmém večeru, společně s hlasy diváků.

Taneční párBody za standard či latinuBody za současný tanecCelkový počet
Eva Adamczyková a Jakub Mazůch273057
Iva Kubelková a Martin Prágr252752
Josef Maršálek a Adriana Mašková202444
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrtková232750
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička282856

Dominika Rošková: Richard byl třešnička na dortu. Tančit s ním byl můj sen

Styl

Tanečník Jakub Mazůch: StarDance je záhul, ale užívám si to

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám