Hlavní obsah

Nový Harry Potter se začal prodávat o čtyři dny dříve

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REBUPLIKA

Dlouho očekávaný příchod šestého dílu Harryho Pottera na český trh nastal. Prodejny knihkupeckého řetězce Kanzelsberger zahájily prodej knihy Harry Potter a princ dvojí krve ve čtvrtek 15. prosince. Původní termín byl přitom 19. prosinec. Někteří prodejci ale nedodrželi dohody.

Článek

"Mrzí nás to, chtěli jsme dodržet původní pravidla," řekl Právu ředitel firmy Jan Kanzelsberger na skutečnost, že knihu uvedli na trh o tři dny dříve. Původní plán počítal s tím, že se kniha neobjeví v prodeji dříve, než minutu po půlnoci v noci z neděle 18. prosince.

Společnost Kanzelsberger se tímto rozhodnutím o dřívějším zahájení prodeje podle něj jen přizpůsobila faktické situaci na trhu - někteří prodejci už inzerovali, že zítra knihu začnou prodávat, a podle vlastního průzkumu trhu dokonce u některých knihkupců byla kniha v prodeji již dnes. Protože nakladatel českého vydání Pottera nedokázal zajistit respektování dohody o jednotném termínu uvedení knihy na trh, reagovala firma Kanzelsberger pohotově.

"Nemůžeme poškozovat naše zákazníky, kteří se na knihu dlouho těší, ani sebe jako obchodníky jenom proto, že jsme chtěli dodržet pravidla," vysvětlil Jan Kanzelsberger.

Akce s prodejem "prvních" knih zůstává

Nejpádnějším důkazem, že u Kanzelsbergerů do poslední chvíle počítali se slavnostním uvedením na trh až v neděli je dlouhé týdny dopředu připravovaný program, jehož vyvrcholením mělo být právě zahájení prodeje nové knihy Potterových příběhů.

Přestože se kniha začala prodávat dříve, uvítací program v Domě knihy Kanzelsberger na pražském Václavském náměstí 18. prosince v 19 hodin začne, skončí jen zhruba o hodinu dříve, tedy po jedenácté hodině večerní.

"Fanoušci Harryho si na uvítací ceremonii u nás zvykli a ohromně se na ni těší. Není důvod jim kazit radost," dodal Zdeněk Fekar z marketingového oddělení knihkupectví.

Návštěvníci slavnostního večera budou moct absolvovat kurzy kouzelnictví, ochutnat máslový ležák podle naší vlastní receptury a vyhrát spoustu atraktivních cen - zlatonkami na famfrpál počínaje přes originální kouzelnické hůlky nebo oblečení bradavických studentů, či jednu ze dvou letenek do Londýna věnovaných společností Student Agency.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám