Hlavní obsah

Novinky mají Traband, Tara Fuki i Budweiserová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě nezávislých vydavatelů se před Vánocemi urodila mimo jiné alba kapel Traband či Tara Fuki. Deskou spirituálů přispěla i Irena Budweiserová.

Foto: Indies Scope

Tara Fuki: Winna

Článek

Skupina Traband přichází s novou řadovou deskou Vlnobeat. Nové album pokřtí 9. prosince v Praze v Paláci Akropolis. Česká alternativní partička kolem textaře, zpěváka a kytaristy Jardy Svobody vznikla v roce 1995 a vydala alba jako O čem mluví muži (1997), Kolotoč (2000), Road Movie (2002), Hyjé! (2004), Přítel člověka či Neslýchané! (2011).

Violocellistky Andrea Konstankiewiczová a Dorota Barová alias Tara Fuki přicházejí s albem Winna.

V roce 2000 začali spolupracovat na své těžko zařaditelné, často improvizační hudbě. Bývá řazena do škatulek alternativa nebo world music. S úspěchem hrají po celé Evropě. Obdržely také ocenění české Akademie hudby v kategoriích Objev roku a Alternativní hudba-World music za rok 2001 a v kategorii World music za rok 2007.

Foto: budweiserova.com

Irena Budweiserová

Zpěvačka Irena Budweiserová na desce Hold On zpívá staré spirituály jako True Religion, Joshua, Hush, How I Got Over. Pohybuje se stylově od bluesových nálad až do funku, a to v poměrně jednoduchém střízlivém zvuku, který písním sluší. Zpěv drobně dozdobují citlivé bluesové kytary (Miroslav Linka a Jaroslav Šindler), basa (Petr Dvorský), občas i piano (Jiří Vidasov).

Reklama

Výběr článků

Načítám