Hlavní obsah

Noví Tři mušketýři mají postavu navíc

Právo, míš

Herci Vincent Cassel a Eva Greenová jako Athos a Milady de Winter, to je špička týmu, který natočí u francouzské společnosti Pathé v režii Martina Bourboulona novou, dvojdílnou adaptaci legendárních Dumasových Tří mušketýrů.

Foto: ČTK/APInvision/Chris Pizzello

V roli Aramise se představí Romain Duris.

Článek

Letos je to sto let od chvíle, kdy prvního, ještě němého filmového D’Artagnana hrál v americkém zpracování Douglas Fairbanks. Od té doby vznikl nespočet adaptací, u nás patří k nejpopulárnějším dvojdílná francouzsko-italská verze z roku 1961 s Gérardem Barrayem v roli D’Artagnana.

Nejnovější adaptace se bude natáčet mezi letošním srpnem a dubnem příštího roku. První díl nese název D’Artagnan, druhý Milady. Dalšími hvězdnými herci jsou Romain Duris jako Aramis, Pio Marmai bude hrát Porthose a D’Artagnana Francois Civil, známý například z úspěšného seriálu Chci mluvit se svým agentem!

Krále Ludvíka XIII. bude představovat Louis Garrel, vévodu z Buckinghamu Oliver Jackson-Cohen, ze ženských postav zahraje Vicky Kriepsová královnu Annu Rakouskou a Lyna Khoudri Constance Bonacieuxovou. Novou postavou bude Hannibal, inspirovaný skutečnou postavou prvního černošského mušketýra v historii Francie Louisem Anniabou.

Studia Pathé si od Tří mušketýrů slibují velký komerční úspěch jednak díky hvězdnému hereckému obsazení, jednak díky rozpočtu ve výši šedesáti milionů eur. Další produkcí by měla být nová adaptace jiné „dumasovky“ Hrabě Monte Cristo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám